Averea lui Michael Jackson a crescut cu aproape 1 miliard de dolari (675 de milioane de lire sterline) după moartea sa în urmă cu un an, conform cotidianului britanic Daily Mail.

Cu puţin timp înainte de moarte, regele pop anunţa că se pregăteşte pentru o serie istovitoare de 50 de concerte la Londra, într-o încercare disperată de a-şi reclădi averea risipită şi de a-şi plăti creditorii.

Între timp, de la moartea lui Michael Jackson, s-au vândut peste 24 de milioane de albume ale sale în întreaga lume, la care se mai adaugă 1 milion de albume Jackson Five, trupa în care Michael s-a lansat încă de copil, alături de fraţii săi, vânzări care au adăugat 250 de milioane de lire sterline la averea lui Michael.

În SUA au fost vândute alte 9 milioane de albume după moartea regelui pop

Numai vânzările de sonerii pentru telefoanele mobile în întreaga lume au adus un câştig de 3,3 milioane de lire sterline. Iar în SUA au mai fost vândute 1,5 milioane de sonerii de telefon.

La acestea se mai adaugă descărcările de melodii de pe internet – 12, 9 milioane de melodii descărcate în SUA şi 26,5 milioane de descărcări în restul lumii, au mai rotunjit averea lui Michael Jackson cu 23 de milioane de lire sterline. În plus, din drepturi de autor şi din subscripţii muzicale, averea lui Michael Jackson a mai crescut cu 4,3 milioane de lire sterline.

Sony Pictures a plătit 40 de milioane de lire sterline pentru drepturile de a realiza filmul despre ultimele zile din viaţa lui Michael, film ce a obţinut 49 de milioane de lire conform clasamentului boxoffice. Peste hotare, acest film a obţinut încasări de 128 de milioane de lire sterline din vânzările de bilete. Lansarea pe DVD a filmului a mai adus încasări totale de 45 de milioane de lire sterline, în SUA şi în afara Americii.

Cât PIB-ul statului Djibouti

Până şi biletele cumpărate de fani pentru anunţatele concerte de la O2 Arena, din Londra, pe care aceştia nu au dorit să le returneze pentru a-şi primi banii înapoi, au adăugat la averea starului suma de 4,4 milioane de lire sterline.

La aceste venituri se mai adaugă şi altele din drepturi asupra unor materiale de televiziune, taxe de licenţă ş.a.m.d.

Conform Billboard, veniturile adăugate averii lui Michael Jackson de anul trecut şi până în prezent sunt echivalente cu PIB-ul statului Djibouti.

Administratorii averii lui Michael Jackson au plătit până în prezent 136 de milioane de lire sterline din suma de 340 de milioane de lire sterline datorată de star la moartea sa.

SURSA: Agerpres