Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a hotarat vinderea complexului Neptun prin licitatie publica cu strigare, datorita incasarilor mici si a datoriilor mari acumulate de acesta, informeaza un comunicat AVAS.   

“Va fi o licitatie cu strigare, foarte transparenta. In urma semnarii contractului de vanzare-cumparare si incasarea pretului pe acest activ, banii vor intra in societate, se vor plati datoriile acesteia si va ramane, speram noi, si un numerar necesar investitiilor urgente pentru complexul din Olimp”, a declarat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu. 

Complexul Neptun contine un hotel, un restaurant, si o piscina, si face parte din societatea Olimp Estival 2002.  Potrivit comunicatului, banii obtinuti vor fi folositi pentru plata datoriilor societatii si pentru pentru investitii in celelalte active ale societatii din Olimp: hotelurile Amfiteatru, Belvedere si Panoramic. 

Vanzarea se va face prin licitatie publica cu strigare iar pretul de pornire va fi stabilit de un evaluator independent care va fi ales tot prin licitatie publica. AVAS este actionarul majoritar al societatii cu 54% din capitalul social. 

Sursa: Capital 17 Ianuarie 2007