Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva are o lungime de 22,653 km, traseul acestu lot traversează teritoriile administrative ale comunelor Gurasada, Ilia, Brănișca și Șoimuș din județul Hunedoara.
„Lucrările autorizate cuprind și lucrările executate în anul 2015 fără autorizație de construire care, prin aplicarea prevederilor OUG nr 7/2016, au fost expertizate și declarate conforme cu proiectul tehnic, și menținute prin aprobarea Ordinului de ministru nr. 288/2.03.2017.  În prezent, Lotul 4 este realizat în proporție de 48 %, fiind efectuate o parte din lucrările drum, de artă și de consolidare. După ce Compania  Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va transmite antreprenorului Ordinul de începere a lucrărilor, acestea vor fi continuate într-un mod susținut", conform CNAIR.

Autorizația de construire include și realizarea unui nod rutier la Șoimuș, precum și a unui centru de întreținere.

Valoarea totală a investiției este de 419,4 milioane lei, din care 280,2 milioane lei reprezintă suma alocată lucrărilor menționate în autorizație. Ministerul Transporturilor se va implica în mod direct în monitorizarea permanentă a lucrărilor derulate pe sectoarele de autostradă, astfel încât să fie respectate termenele asumate pentru punerea acestora în circulație.