Austria, supărată din cauza migranților

În Austria, crește nemulțumirea în legătură cu faptul că un segment semnificativ al migranților nu depune eforturi semnificative pentru a se integra.

Migranții refuză să se angajeze în procesul de învățare a limbii germane și nici nu sunt interesați de muncă. De asemenea, austriecii se preocupă de faptul că grupurile de migranți cu diverse origini religioase au adus cu ei conflicte interne. Amenințarea terorismului nu a scăzut.

Conform corespondentului televiziunii publice ungare M1, rezidenții austrieci au exprimat nemulțumirea lor cu privire la politica de integrare, menționând diverse probleme.

Majoritatea, adică 73%, s-au arătat deranjați de extinderea islamului și au manifestat temeri legate de confruntările dintre grupurile de imigranți cu diferite medii religioase.

Solicitanții de azil refuză să se integreze

imigranți
SURSA FOTO: Dreamstime

De asemenea, mulți dintre ei au opinat că solicitanții de azil și cei cu drept de azil care refuză să învețe limba germană sau să se integreze în lumea muncii ar trebui să fie sancționați.

„Majoritatea semnificativă a rezidenților austrieci, 73 la sută, sunt nemulțumiți de politica de integrare şi au menționat mai multe probleme.

Locuitorii sunt deranjați de expansiunea islamului și, de asemenea, se tem de confruntările grupurilor de imigranţi cu diferite medii religioase.

Mulți cred că solicitanții de azil și cei cu drept de azil care nu vor să învețe limba germană sau care nu vor să se integreze în niciun fel în lumea muncii ar trebui să fie sancționați”, potrivit corespondentului televiziunii publice ungare M1.

Executivul austriac a fost de acord să exploreze în cursul acestui an eliminarea controalelor la frontierele terestre din Spațiul Schengen pentru cetățenii:

  • bulgari
  • români

Angajamentele pe care România și Bulgaria trebuie să le îndeplinească

Această decizie vine cu condiția ca Bulgaria și România să îndeplinească cinci angajamente stabilite de autoritățile austriece.

Această informație este inclusă într-o anexă la rezoluția adoptată de Consiliul European la data de 29 decembrie, care abordează eliminarea controalelor la frontierele aeriene și maritime ale Spațiului Schengen pentru cetățenii bulgari și români.

Primul punct al anexei propune întărirea securității la frontierele externe ale Uniunii Europene prin triplarea prezenței Frontex la:

  • granița dintre Bulgaria și Turcia
  • și dintre Bulgaria și Serbia

Comisia Europeană trebuie să furnizeze un sprijin financiar semnificativ pentru achiziționarea de echipamente de înaltă performanță. Acestea ar urma să fie folosite pentru consolidarea securității la frontiere.

A doua condiție implică intensificarea controlului la frontierele terestre dintre:

  • Bulgaria
  • România

A treia obligație asumată de Sofia și București este respectarea deplină a Regulamentului de la Dublin. Asta înseamnă „acceptarea solicitanților de azil pentru care (ambele țări) sunt responsabile”.

Cea de-a patra condiție vizează efectuarea de controale prin sondaj pe aeroporturile din Austria pentru persoanele care sosesc din Bulgaria și România.

Cel de-al cincilea angajament presupune:

  • desfășurarea unei discuții generale privind funcționarea Spațiului Schengen
  • adoptarea unor măsuri compensatorii la frontierele Bulgariei și României