Pep Guardiola, investigat pentru terorism?!

Mai exact, Pep Guardiola, antrenorul celor de la Manchester City, este implicat într-o anchetă a autorităţilor spaniole. Acestea anchetează Tsunami Democratic, o platformă suspectată de terorism.

Guardiola a ajuns şi el să fie prins în această întreagă investigaţie. Motivul: i-a încurajat pe catalani „să se revolte împotriva statului”.

Antrenorul în vârstă de 52 de ani s-a născut în centrul Catalunyei, la Santpedor. De-a lungul timpului, Pep Guardiola s-a implicat activ în lupta pentru independența Catalunyei.

La acest moment, Curtea Națională din Spania investighează platforma Tsunami Democratic pentru terorism, titrează jurnaliştii de la Marca.

Numele lui Pep Guardiola apare într-un raport efectuat de Garda Civilă şi trimis Canadei. Tsunami Democratic are legături în țara nord-americană prin compania canadiană Tucows Domains Inc.

Tocmai din acest motiv, anchetatorii canadieni au intrat pe fir şi au cerut date legate de dosarul instrumentat în Spania.

„Cine este Josep Guardiola și cum știți că a trimis mesaje în numele lui Tsunami Democratic?”, au cerut să afle anchetatorii de la Ottawa.

Revenind în Spania, Garda Civilă iberică afirmă că Tsunami Democratic a demarat „o campanie puternică promovată la cel mai înalt nivel politic și în zone civile pro-independență”.

Antrenorul spaniol cu 36 de trofee în palmares a participat la această campanie.

„Nu a ezitat să-și alăture vocea de Tsunami Democratic, sprijinind cererea acesteia și încurajând populația catalană să se revolte împotriva legii statului spaniol”, afirmă autorităţile spaniole.

Cariera lui Guardiola

Josep „Pep” Guardiola Sala este un antrenor de fotbal spaniol și fost jucător. În prezent antrenează clubul Manchester City. Guardiola a jucat ca mijlocaș defensiv și a petrecut majoritatea carierei la FC Barcelona.

A făcut parte din echipa de vis a lui Johan Cruyff care a adus prima Cupă a Campionilor Europeni la Barcelona. Guardiola a jucat de asemenea pentru Brescia Calcio, A.S. Roma, Al-Ahli și Dorados de Sinaloa. Ca internațional, a jucat pentru Spania și câteva meciuri amicale pentru Catalunia.

După retragerea sa ca jucător, Guardiola a devenit antrenorul lui FC Barcelona B. Pe 8 mai 2008, președintele Barcelonei Joan Laporta a anunțat că Guardiola îl va succeda pe Frank Rijkaard ca antrenor al primei echipe. A semnat contractul său pe 5 iunie 2008.

În primul său sezon ca antrenor, Barcelona a câștigat tripla: La Liga, Copa del Rey și Liga Campionilor. Făcând asta, Guardiola a devenit cel mai tânăr antrenor care a câștigat Liga Campionilor UEFA. Următorul sezon, Guardiola și Barcelona au câștigat Supercopa de España împotriva Athletic Club Bilbao, Supercupa Europei împotriva lui Șahtior Donețk, și Campionatul Mondial al Cluburilor FIFA împotriva lui Estudiantes.

În data de 27 aprilie 2012, într-o conferință de presă, și-a anunțat plecarea de la FC Barcelona.

Din decembrie 2012 Guardiola a anunțat venirea sa la Bayern München, unde contractul său începe în iulie 2013. Acest lucru a uimit multă lume, deoarece Guardiola a primit multe oferte de la AC Milan, Manchester City, Arsenal și Chelsea FC.

Ajuns la München, Guardiola a primit 15 milioane de euro pe an. Din anul 2016,Pep Guardiola este antrenorul echipei engleze Manchester City.