Austria urmează să facă deportări în masă. Cancelarul Sebastian Kurz nu se joacă după uciderea unei fetiţe la Viena. A spus despre criminalul afgan că a comis o crimă barbară şi că este intolerabil ceea ce s-a întâmplat.

Austria începe deportările în masă

După moartea violentă a unei fete de 13 ani la Viena, investigațile poliției sunt încă în plină desfășurare, dar cancelarul anunţă măsuri fără precedent. Până acum au fost arestați doi suspecți, doi afgani de 16 și 18 ani, dar se caută un al treilea suspect.

Afganul de 16 ani a refuzat să facă declarații despre crima care se pare că a avut loc în locuința celui de 18 ani, un apartament administrat de departamentul de asistență medicală pentru copii și tineret. Afganul de 18 ani neagă că ar fi avut legătură cu moartea tinerei Leonie din Tulln.

Fata ar fi consumat droguri alături de criminal

Fata de 13 ani a mers voluntar la apartamentul unui suspect și ar fi consumat droguri împreună. Apoi a urmat o ceartă și fata a fost ucisă, după care a fost aruncată pe un spațiu verde la Viena-Donaustad, unde a fost găsită sâmbătă seara.

Din primele informaţii, se pare că şi un al treilea bărbat ar fi fost prezent în apartamentul crimei atunci când fata a fost ucisă. Acesta este tot afgan cu mai multe antecedente penale și împotriva căruia sunt deja în curs mai multe proceduri în mai multe țări. Este cunoscut de autorități și este fugar. O acțiune de urmărire generală este în plină desfășurare în Austria.

Cei doi arestați au fost transferați la închisoarea (JA) Josefstadt. Unul dintre suspecți a fost deja condamnat de trei ori, ar fi trebuit să fie deportat, dar a făcut recurs și a reușit să scape de expulzare. Cazul a stârnit indignarea publicului și a politicienilor.

„Sunt profund șocat și afectat de actul crud care a avut loc aici la Viena”, a declarat cancelarul federal Sebastian Kurz după arestarea afganilor care au abuzat și au ucis fata. La o întâlnire cu mass-media la Cancelaria Federală, Kurz a vorbit la prânz cu familia fetei, exprimându-și „profunda simpatie” și anunțând o abordare clară a solicitanților de azil care au comis infracțiuni.

Cancelarul le-a spus jurnaliștilor că își va continua linia consecventă. După „astfel de crime barbare” nu s-a putut „întoarce la ordinea de zi”, a subliniat Kurz: „Promit că vom face totul ca autorii să fie aspru pedepsiți”.

“Consider că este intolerabil ca oamenii să vină la noi, să caute protecție și să comită astfel de crime crude, barbare”, a spus cancelarul.

Ministrul de interne Karl Nehammer (ÖVP) s-a declarat „uimit și îngrijorat”. Dacă se va dovedi că suspecții din Afganistan care au fost arestați luni au comis crima, vor fi deportări. La o conferință de presă la Ministerul de Interne, Nehammer a declarat: Cei care fug de patria lor și își caută refugiu în Austria trebuie să respecte legea: „Dacă nu faci asta, trebuie să pleci”.

De acord cu deportările refugiaților infractori s-a declarat și șefa SPÖ, Rendi-Wagner.