Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere președintelui Klaus Iohannis, CSAT și Guvernului să nu expună românii în fața valului de refugiați din Afganistan, care ar putea genera reale amenințări la adresa securității naționale și afecta bugetul țării și așa insuficient.

Totodată, George Simion, co-președintele AUR susține că șeful statului dar și Guvernul nu trebuie să facă promisini externe care ar putea crea presiuni asupra românilor, mai ales având în vedere situația în care România se află.

„În acest moment, prioritatea noastră sunt românii. Cerem Președintelui, CSAT și Guvernului să nu facă partenerilor externi nicio promisiune care să expună cetățenii români unor presiuni sociale și amenințări teroriste. Câtă vreme trăim ca țară din împrumuturi, Președintele, CSAT și Guvernul nu au mandat să-și asume în numele României vreun angajament care să supună la eforturi financiare un buget național deja insuficient pentru nevoile interne”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

România nu trebuie să deconteze eșecurile altora

De cealaltă parte, Claudiu Târziu a subliniat faptul că România nu trebuie să deconteze eșecurile altora și nu i se poate cere să rezolve o astfel de criză, în contextul în care țara noastră deja se află în una.

„Nu este cazul ca România să deconteze erorile sau eșecurile altora. Nu i se poate cere României să rezolve crize de asemenea anvergură, când guvernul Cîțu și președintele Iohannis sunt și așa incapabili să facă față multiplei crize interne – medicale, demografice, sociale, economice, politice, educaționale’’, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

În același timp, Alianța pentru Unirea Românilor a ținut să le mulțumească tuturor celor 32.000 militari români care au participat la misiunea din Afganistan în cei 19 ani de implicare cu structuri militare aducând totodată un omagiu celor 27 de militari căzuți și 227 răniți în acest teatru de operațiuni.

AUR precizează că aceștia și-au îndeplinit misiunea cu cinste, chiar dacă pentru o cauză în final pierdută.