Este o surpriză de proporții pentru piața media din România și nimeni nu se aștepta ca „Știrile Pro TV” să fie devansate, dar iată că acest lucru s-a întâmplat și „de vină” sunt chiar rivalii de la Antena 1.

Conform datelor de audiență de sâmbătă, 29 august 2020, emisiunea de știri „Știrile Pro TV” de la ora 19:00 au fost devansată de „Observator 19” al celor de la Antena 1.

Astfel, emisiunea de știri de la ora 19:00 de la Pro TV a avut o audiență de 4,2 puncte de rating pe segmentul de public urban general, față de 4,6 puncte de rating  cât a înregistrat „Observator 19”. De asemenea, și rubrica de meteo din cadrul aceluiași jurnal a celor de la Antena 1 a depășit-o pe cea de la Pro TV.

Nu în ultimul rând, filmul de sâmbătă de la Antena 1, „Contele de Monte Cristo” a înregistrat pe același urban general un rating de 4,5 puncte surclasând filmul de la Pro TV, „Cei patru fantastici: Ascensiunea lui Silver Surfer”, care a înregistrat un rating de doar 3,8%. La fel ca și în cazul știrilor, cei de la Pro TV au mai recuperat pe segmentul de public național general, filmul lor înregistrând un rating de 4,4% față de 4,6% pentru filmul de la Antena 1.

Mai mult decât atât, Pro TV a fost la un pas să fie depășit și de România TV, care a reușit să se strecoare în topul celor mai mari audiențe de sâmbătă în trei cazuri, una dintre acestea fiind dezbaterea la care a participat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, care a vorbit despre redeschiderea școlilor.