Luni, după şedinţa solemnă dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei României, George Simion a afirmat public că se opune modificării legii fundamentale a țării noastre.

„Constituţia este bună, ea trebuie susţinută şi trebuie apărată de uzurpatori atât de aici de la Bucureşti, cât şi de la Bruxelles. Noi nu suntem de acord cu faptul că trebuie să se producă o federalizare sau regionalizare sau cum doreşte unul sau altul din partidele şi organizaţiile guvernamentale care sunt în Parlament astăzi.

Nici pentru punerea în acord cu anumite prevederi europene. Noi credem că a noastră Constituţie este foarte bună şi unele încercări de încălcare a Constituţiei, cum a fost înlăturarea Avocatului Poporului neconstituţional, au fost stopate”, a declarat liderul AUR.

„Încetaţi să încălcaţi în picioare drepturile fundamentale ale românilor”

George Simion consideră că legea fundamentală a țării nu este respectată de cei aflați la conducere. El a atras atenția asupra situației actuale și a spus că dreptul fundamental la educație gratuită al cetățenilor români nu a fost asigurat prin hotărârile de Guvern.

„Vedeţi că pierdem o generaţie pentru că dreptul la învăţământ, dreptul la învăţătură trebuie asigurat. Din păcate, nu a fost asigurat de statul român prin hotărâri de Guvern, care sunt aduse aici în Parlament şi noi trebuie să le ascultăm şi din păcate nu putem interveni asupra stării de alertă. Încetaţi să încălcaţi în picioare drepturile fundamentale ale românilor şi începeţi să respectaţi Constituţia, nu prin şedinţe solemne, ci respectând Constituţia şi eliminând orice formă de obligativitate asupra românilor”, a transmis George Simion.

Dan Tănase: „Limba maghiară o să devină limbă oficială de stat”

De asemenea, Dan Tanasă, deputat AUR, a afirmat public că partidele politice aflate la guvernare au încălcat diverse articole importante ale Constituției. Acesta a transmis că suntem „unicii în lume care ne-am înstrăinat pământul şi am vândut” în condițiile în care terenul țării este inalienabil. În plus, Dan Tănase a spus că este inacceptabil că în anumite regiuni din România, treptat, limba maghiară a devenit limba oficială.

„Articolul 3 din Constituţia României vorbeşte de teritoriul României care este inalienabil. Din păcate, în ultimii 30 de ani atât PSD, cât şi PNL şi UDMR au permis vânzarea pământului românesc către străini la un nivel demenţial. Din păcate, suntem poate unicii în lume care ne-am înstrăinat pământul şi am vândut, ne-am trezit într-o situaţie în care am permis încălcarea art. 3 al Constituţiei. Art. 12 vorbeşte de simbolurile naţionale ale României, art.13 vorbeşte de limba naţională, de limba română.

Eu am câştigat câteva zeci de procese în instanţele din România prin care am încercat să impun respectarea limbii oficiale de stat. Din păcate, atât PSD, cât şi PNL aţi tolerat timp de 30 de ani atitudinile absolut inacceptabile ale UDMR atunci când vine vorba de simboluri naţionale şi de limba oficială de stat în România.

Aţi permis, domnilor, ca în Transilvania, practic în multe zone limba maghiară să devină practic de fapt limbă oficială de stat şi permiteţi în continuare, dragi colegi de la PSD la PNL. Limba oficială de stat nu este negociabilă cu nimeni şi nici simboluri naţionale. Astea le puteţi spune colegilor de la UDMR”, a mai spus și Dan Tanasă, potrivit g4media.ro.