Se rupe Guvernul? Liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis un mesaj categoric lui Florin Cîțu, care ar fi sugerat că ar putea scoate PSD de la guvernare în cazul în care Planul Național de Redresare și Reziliență nu va fi respectat. Președintele social-democraților îi urează succes lui Cîțu, în acest context.

El a fost întrebat cum comentează declarațiile liderului PNL potrivit cărora PNRR reprezintă o linie roșie, în condițiile în care acesta susține că nu poate fi modificat, însă reprezentanții PSD își doresc să fie optimizat.

”Înseamnă că cei de la Comisia Europeană greșesc. Și domnul Cîțu are dreptate. Mă așteptam!”, spune Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, mesaj tranșant pentru Florin Cîțu

Președintele Partidului Național Liberal sugera zilele trecute că ar putea scoate PSD de la guvernare, dacă nu vor fi respectate reformele din PNRR, așa cum au fost ele angajate.

”Îi urez succes domnului Cîțu!”, a declarat Marcel Ciolacu, în acest context.

De altfel, între PSD și liderul PNL a mai existat zilele trecute un moment decisiv. Florin Cîțu a comentat acuzațiile noului ministru de Finanțe, Adrian Câciu, față de modul în care au fost cheltuiți banii publici. Președintele PNL a fost de părere că ele sunt provocate de „euforia” intrării la guvernare, pentru că social-democrații nu se așteptau ca acest lucru să se întâmple atât de repede.

„Am văzut și eu declarațiile, întărite de președintele PSD. Am auzit și discuții despre un audit. Îmi aduce aminte de Liviu Dragnea când a preluat și el un mandat și vorbea de o gaură imaginară în nu știu ce buget, în 2015”, a spus Cîțu la Digi24.

Cîțu pune declarațiile PSD pe seama euforiei intrării la guvernare

El s-a declarat deranjat de insinuările venite de la președintele PSD când vorbește despre aceste lucruri. Asta pentru că, a continuat Florin Cîțu, suntem într-o coaliție de guvernare.

„Eu pun aceste declarații – și mă interesează cele venite de la președintele partidului, nu celealte – pe seama euforiei intrării la guvernare. Eu nu cred că se așteptau să intre la guvernare până în 2024. Și cred că din euforie vedem aceste declarații în această perioadă. Dar eu cred că sunt doar acum la început și nu vor mai continua”, a punctat Cîțu.

Liderul PNL a spus atunci că nu au fost probleme cu bugetul pe 2021, așa cum a spus succesorul său la Ministerul de Finanțe, și că oamenii trebuie să se uite la evaluările agențiilor de rating, care au fost pozitive, chiar și în criza globală provocată de COVID.  Declarațiile vin după ce Câciu a spus că banii împrumutați de România s-au dus pe cheltuieli publice și pe „risipă” și s-a plâns de colectarea bugetară scăzută.