Rețelele de socializare ale Meta, Instagram și Facebook, se confruntă cu probleme în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și în anumite zone din Europa și Asia.

Peste 1.000 de persoane au raportat dificultăți miercuri, 20 martie, inclusiv în ceea ce privește trimiterea și primirea de mesaje pe Messenger, conform platformei Downdetector.

Probleme întâmpinate de utilizatorii Facebook și Instagram

Unii utilizatori au afirmat că pot trimite mesaje, dar destinatarii nu pot răspunde. Alții au spus că au întâmpinat dificultăți și li s-a afișat mesajul „indisponibili pentru prieteni”, susține Mirror.co.uk.

În plus, au fost semnalate probleme legate de vizualizarea story-urilor. Și la efectuarea căutărilor pe Facebook și Instagram au fost probleme. Utilizatorii au raportat și dificultăți în accesarea secțiunii de comentarii și în fluxul de știri de pe Instagram.

Facebook, Instagram, rețele de socializare
Facebook și Instagram sunt cele mai populare rețele de socializare/SURSA FOTO: Pexels

Mulți clienți s-au plâns pe rețeaua X

Datorită faptului că Facebook și Instagram au picat, mulți utilizatori s-au plâns pe rețeaua X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, cu privire la problemele întâmpinate.

„Facebook a căzut din nou”, a postat un utilizator.

Un altul a fost mult mai relaxat și a transmis un mesaj amuzant.

„Relaxați-vă, băieți, Facebook a căzut din nou”, a comentat un altul.

Cei mai mulți au aflat care este explicația faptului că nu își pot utiliza conturile de socialziare.

„Ugh, serios??! Din nou!!!! Nu e de mirare că videoclipurile mele nu vor să fie redate!”, a adăugat cineva.

În urmă cu două săptămâni aplicațiile au avut o cădere la nivel global

Aceste noi probleme la rețelele de socializare ale Meta apar la doar două săptămâni după ce aplicațiile au avut o cădere la nivel global.

Pe 5 martie, milioane de utilizatori ai Facebook, Instagram și YouTube au întâmpinat o surpriză neplăcută. Aceștia au început să se confrunte cu dificultăți în conectarea la rețelele sociale sau au întâlnit blocări pe paginile principale.

Potrivit Meta, compania care deține Facebook și Instagram, problema a fost globală. YouTube a reacționat atunci la problemele întâmpinate, deoarece și această platformă a fost afectată.

Conform unei platforme de monitorizare a situațiilor similare în mediul virtual, peste 200.000 de utilizatori au semnalat astfel de probleme. Nici utilizatorii din România nu și-au putut accesa conturile pe rețelele de socializare. Haosul a început atunci când utilizatorii rețelelor de socializare au fost brusc deconectați de pe conturile lor.

Panica s-a extins, internauții crezând că au fost victimele unor atacuri cibernetice, însă adevărul este că platformele în sine au fost cele care nu funcționează corespunzător.

Vezi mai multe aici.