Mai precis, primarul Sectorului 1 din Capitală, Clotilde Armand, a precizat că aproape 100 de angajați ai Administrației Domeniului Public Sector 1 vor fi mutați din imobilul de pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4. Amintim că aici se va construi Școala Regală. Acești angajați vor fi mutați în Piața Mureș și în clădirea din Șoseaua Odăi.

În acest fel, spune primarul Sectorului 1, sporul de antenă de care beneficiau cei aproape 100 de angajați va fi sistat iar banii se vor fi direcționați către investiții în educație și în infrastructura școlară.

Ce spune Clotilde Armand

Armand a precizat că a fost surprinsă să afle că acești angajați primeau 15% în plus la salariu din anul 2016. Mai mult decât atât, acesta a precizat că pe lângă bani în plus la salariu, ei primeau și multe zile libere plătite.

„Astăzi am aflat uluită că toți acești angajați beneficiau, încă din anul 2016, de spor de antenă, adică 15% în plus la salariu și multe zile libere plătite. Acest spor de antenă a fost stabilit de fosta administrație în baza unei expertize realizată de o firmă privată, iar de atunci și până acum nu a mai fost reactualizată.

Am verificat personal pe site-ul ANCOM și am constatat că nu este absolut nicio problemă privind radiațiile din această zonă, nivelul acestora este de sute sau mii de ori mai mici decât limitele legale.

Îi anunț pe toți angajații ADP care vor fi mutați din sediul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 că nu vor mai beneficia de acest spor de antenă, banii aceștia urmând să fie investiți în educație și școli”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Nivelul radiațiilor va fi verificat

Primarul Sectorului 1 a mai precizat că nivelul radiațiilor din zona imobilului din Bulevardul Poligrafiei nr. 4 va fi verificat de către ANCOM pentru a se asigura că nu este nicio problemă cu proiectul Școlii Regale.

În plus, Clotilde Armand a solicitat tuturor directorilor din instituțiile aflate în subordinea Consiliului Local, care plătesc sporul de antenă în valoare de 15% din salariu, să-și actualizeze expertizele de măsurare a radiaților cu Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații pentru a nu exista niciun fel de îndoială cu privire la siguranța cetățenilor care apelează la serviciile acestor structuri și, implicit, a angajaților.

 

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei