Cei patru marocani, cu vârste cuprinse între 23 şi 26 de ani, au fost arestaţi într-un cartier popular din Tanger (nord) şi luaţi în custodie, potrivit unui comunicat al Biroului Central de Investigaţii Judiciare (BCIJ), specializat în lupta împotriva terorismului, transmite agerpres.ro

Această operaţiune confirmă continuarea ameninţărilor

”Emirul” autoproclamat al celulei a înregistrat un videoclip de loialitate ”faţă de aşa-numitul emir actual al organizaţiei Daech”, acronimul arab al grupului Stat Islamic, potrivit sursei citate.

Suspecţii ”care nu au putut ajunge în taberele Daech din regiunea Sahel, la sud de Sahara” intenţionau ”să destabilizeze securitatea regatului (…) prin metode teroriste inspirate de operaţiunile” grupării Stat Islamic pe scena sirianoirakiană, potrivit comunicatului, care menţionează că au fost confiscate arme albe, echipamente şi dispozitive electronice.

”Această operaţiune confirmă continuarea ameninţărilor teroriste care vizează securitatea regatului şi determinarea extremiştilor inspiraţi de ideologia ‘takfiri ‘, afiliaţi organizaţiei Daech de a executa operaţiuni teroriste”, afirmă BCIJ.

Atacul cu rachetă asupra aeroportului internațional din Bagdad

Un atac cu rachetă asupra aeroportului internațional din Bagdad a dus la moartea a șapte civili, după ce racheta a căzut într-un sat aflat la vest de capitala irakiană. Atât aeroportul cât și bazele controlate de americani au devenit tot mai frecvent ținta atacurilor în ultimele luni, după uciderea în ianuarie a responsabilului militar iranian Qassem Soleimani la Bagdad.

O rachetă Katiuşa lansată în direcţia aeroportului din Bagdad a lovit luni o casă din apropiere, provocând moartea a şapte persoane din aceeaşi familie, a declarat o sursă de securitate, citată de DPA, conform Agerpres.

Racheta a fost lansată din cartierul al-Jihad înspre aeroportul internaţional din Bagdad, dar a căzut într-un sat aflat la vest de capitala irakiană, promovând imediat moartea a trei persoane, a mai precizat sursa citată. Bilanţul a crescut însă rapid la şapte morţi.

Atacurile cu rachetă care vizează aeroportul – şi bazele militare în care sunt cantonate forţele conduse de americani sau Zona Verde, unde se află ambasadele şi clădirile guvernamentale – au devenit frecvente în ultimele luni în contextul tensiunilor dintre Irak şi SUA.