Banii din Fondul de pensii, o problemă națională. Declarația vine după ce premierul Florin Cîțu a transmis, la finalul ședinței de guvern de miercuri, că nu se poate vorbi despre înghețarea pensiilor în acest an deoarece ele au crescut.

„Dispariția celor 10 miliarde de dolari din Fondul de pensii este o problemă națională. Cea mai mare parte a pensionarilor este sacrificată, nu și cei cu pensii favorizate. Problema fondurilor de pensii dispărute, care asigurau plata pensiilor fără probleme cu bugetul nu a fost ridicată niciodată de nimeni, de niciun sindicat, de niciun ONG”, a declarat Dorina Barcari, membru fondator al Asociaţiei pentru Drepturile Pensionarilor, pentru Realitatea Plus.

Banii din Fondul de pensii, o problemă națională

„Mie mi s-a părut întotdeauna cel mai grav dispariția Casei Agricole, pe care nu a sesizat-o nimeni și avea un patrimoniu solid. E vorba și de fonduri de pensii și de fondul de sănătate, care tot așa, au dispărut sau de fonduri sociale de care nu avea voie să se atingă nimeni.

Pe dumneavoastră, generațiile mai tinere, v-au pus să faceți de la zero piloanele, fonduri private, care pot fi naționalizate oricând. Și o să pățiți aceeași poveste ca și noi, mai ales că aceste piloane pot fi privatizate. Nenorocirea este că oamenii care au muncit în țara asta și care au avut un venit decent, că și-au construit case, și-au crescut copii, i-au ținut în școli, le-au făcut și lor case, acum au ajuns la bătrânețe când nu mai au nimic de așteptat ca să poată să se descurce decent, să nu poată trăi”, subliniază Dorina Barcari.

„Este o degradare morală a țării noastre și a tuturor guvernelor. Pentru că nu există niciun fel de justificare. Bieții pensionari se duc prin tribunale. Încearcă să își apere drepturile. Aduc probe.

Toate casele de pensii din țară nu vin să probeze nimic din ce sunt întrebați sau ceruți să probeze. Simpla lor afirmație este cuvânt biblic. Este pe principiul crede și nu cerceta, iar instanțele de judecată țin cont doar de ce afirmă casele de pensii”, a conchis aceasta.