Vizita istorică a Papei Francisc în România trebuie tratată ca atare și de către șoferi. În funcție de oră și zi, traficul va fi restricționat pe mai multe artere din Capitală. Șoferii au interdicție să parcheze sau chiar să circule în locurile în care se află Suvernaul Pontif.

Din această seară, joi 30 mai, șoferii nu au voie să oprească sau să staționeze pe bulevardul Marinescu, Şoseaua Geniului şi Piaţa Eroilor, pe Bd. Schitu Măgureanu între Splaiul Independentei și str. Știrbei Vodă, precum și pe str. Știrbei Vodă între str. Popa Tatu și str. Luterană. Accesul pe Intrarea Aurora este și el restricţionat. Restricțiile se aplică de la ora 21.00 și durează până vineri. Accesul pe Intrarea Aurora este și el restricţionat.

Pentru vizita Catedralei, restricțiile se aplică în Piața Arsenalului, str. Izvor, Bd. Națiunile Unite și încep de joi, ora 20:00, şi sunt valabile până vineri, la ora 21:00.

Vineri Papa Francisc se va afla la Palatul Cotroceni, iar traficul este restricționat între 11:30-13:30 pe Bulevardul Marinescu, între Şoş. Cotroceni şi Piaţa Eroilor.

Suveranul Pontif va fi cazat în jurul Nunţiaturii Apostolice, așa că pe strada Pictor Stahi şi în Piaţeta Papa Ioan Paul al II-lea, sunt impuse restricții.

Traficul va mai fi restricționat pe Aleea Colina Bucuriei, Str. Bibescu Vodă, Splaiul Unirii, Bd. Unirii și Piața Unirii.

Și străzile din jurul Catedralei Sf. Iosif, pe unde Suveranul Pontif se va plimba cu papamobilul sunt vizate de restricţii, respectiv Strada Luternă, str. Berthelot, Strada Banului şi Strada Teodor Aman.