Atenţie la ce medicamente luaţi pentru a trata mahmureala!

Atenţie maximă! Nu combina alcoolul cu Paracetamol!

Karan Rangarjan, medic chirurg şi lector la Universitatea Sunderland din Marea Britanie, vine deseori cu mesaje educative pe canalul său de TikTok, pentru a-i învăţa pe oameni despre medicină, a demonta mituri şi a împărtăși secretele vieții medicilor din spitale.

Într-un videoclip recent, care a fost vizionat deja de peste 1,1 milioane de ori şi are mai bine de 98.000 de aprecieri, dr. Rangarjan a dezvăluit de ce nu trebuie să amestecați niciodată Paracetamolul și alcoolul. Asta ar putea avea consecințe cumplite asupra organismului, scriu jurnaliştii britanici de la Mirror.

Ce se întâmplă în organism?

Paracetamolul este un analgezic comun, utilizat pentru a trata o serie de simptome, inclusiv dureri de cap, migrene, febră şi alte dureri corporale. Totuşi, amestecul dintre Paracetamol şi alcool poate avea efecte grave asupra ficatului.

Medicul explică faptul că atât Paracetamolul, cât şi alcoolul, eliberează “substanţe toxice” atunci când sunt descompuse în interiorul organismului. Dacă sunt ingerate împreună, corpul uman este posibil să nu mai poată produce suficient de repede o substanţă chimică numită glutation, care ajută la neutralizarea compuşilor toxici. Iar asta va avea un efect negativ asupra ficatului.

@dr.karanrNever do this! #schoolwithdrkaran #learnontiktok #science♬ Runaway by Kanye Piano – Henry Cantu

Foloseşte, în schimb, acest medicament dacă ai o mahmureală serioasă

În schimb, medicul britanic recomandă Ibuprofenul în locul Paracetamolului, pentru a trata durerile de cap din timpul mahmurelii.

Foarte mulţi utilizatori au fost surprinşi de această informaţie şi i-au mulţumit medicului pentru sfaturi.

Sursă foto: Dreamstime