După înșelătoria „accidentul”, cea noua face deja ravagii. Se întâmplă în județul Suceava, unde hoții pătrund în casele oamenilor și fură obiecte de valoare și bani.

Vezi și Gafa monumentală a Anei Birchall! Cum s-a făcut de râs in fața a sute de tineri

Hoții pretind că sunt reprezentanții companiei de gaze și intră în casele oamenilor sub pretextul că vor citi contuarul, procedură cât se poate de obișnuită.

Citește și Un cunoscut om de afaceri din România a murit într-un accident chiar de ziua lui! Pompierii au fost şocaţi

Compania licențiată de gaze naturale şi de energie electrică din județul Suceava trage un semnal de alrmă pentru consumatori, să fie mai atenți atunci când vin persoane la citit de contuar. Echipajele specializate au dreptul să pătrundă în casele oamenilor pentru a le citi contoarele.

Vezi și Plan interzis. Datoriile la ANAF au fost șterse de Guvern. Care sunt companiile care beneficiază de tratament preferențial

Este obligația legală a companiei de gaze din Suceava. Angajaţii desemnați să citească contoarele pot fi recunoscuţi după brandul EPlus de pe legitimaţiile de serviciu. Semnul EPlus ar trebui să se găsească și pe îmbrăcămintea pe care aceştia o poartă în timpul programului.

Vezi și Rezultate LOTO joi, 28 martie 2019. Vezi care sunt numerele norocoase la Loto 6 din 49, Noroc şi Joker

Pentru a primi facturile la gaze și la curent, oamenii trebuie să accepte să le fie citite contoarele. Datele colectate după citirea contoarelor sunt transmise de către Delgaz Grid furnizorilor de gaz sau electricitate pentru care au optat consumatorii.

Compania trage un semnal de alarmă și solicită consumatorilor ca în cazul în care sesizează neconformităţi în modul de prezentare a persoanelor care se ocupă de citirea contoarelor, să le sesizeze la numerele de telefon Delgaz Grid.