De asemenea, aceasta a mai anunțat că începând cu acest an, orice mașină dată la schimb trebuie să aibă Inspecția Tehnică Periodică la zi. Grațiela Gavrilescu a mai transmis că momentan nu s-a ajuns la o soluție pentru o nouă taxă auto.

“Atât Administrația Fondului de Mediu, cât şi Ministerul Mediului va face tot posibilul ca până în jurul orei datei de 5 aprilie programul Rabla pe 2019 să fie lansat.”, potrivit Grațielei Gavrilescu.

Comparativ cu autorusimele noi, în ultimii doi ani, de când taxa de mediu a fost eliminată, la noi în țară au fost înmatriculate extrem de multe mașini second hand.

De asemenea, Gavrilescu susține că nu va fi introdusă o nouă formulă de taxă, deocamdată.

“Grupul de lucru din care fac parte inclusiv producătorii şi multe dintre ministerele abilitate nu au reuşit să găsească formula matematica astfel încât să nu mai fie atacabila în justiţie aşa cum s-a întâmplat cu toate celelalte taxe de poluare, inclusiv cu timbrul de mediu.”, a explicat Graţiela Gavrilescu .

Mașinile care pot fi casate sunt cele de peste 8 ani vechime, iar proprietarul autoturismului nu trebuie să aibă datorii la bugetul local.