În interviul oferit pentru dcnews.roEmanuel Ungureanu spune că ”în politică, în afară de pasul în spate, mai este și pasul în lateral. Cum am făcut eu cumva în USR un pas în lateral, pentru că, sigur, criticând niște miniștri neperformanți, te pui într-o situație complicată”.

Întrebat cine ar fi un lider mai potrivit pentru Partidul Național Liberal, Emanuel Ungureanu a răspuns că Ludovic Orban ar fi mai potrivit, explicându-și alegerea. El spune că Ludovic Orban pare dispus să negocieze și în interes public, nu numai ”în interes de gașcă”.

Mai mult decât atât, Emanuel Ungureanu spune că Florin Cîțu l-a depășit până și pe fostul lider PSD, Liviu Dragnea.

”Orban pare mai dispus să negocieze și în interes public, nu doar în interes de gașcă. Și nu am crezut că o să spun asta, dar, după ce a făcut Cîțu în aceste luni, deci… Cîțu l-a depășit pe Dragnea! (…) Acest lucru mi se părea imposibil”, spune Emanuel Ungureanu.

Cum a ajuns la această concluzie

Emanuel Ungureanu spune că Liviu Dragnea a fost condamnat pentru că le-a propus unor femei să lucreze la partid pe salarii de la stat, în timp ce prim ministrul a folosit aparatul guvernamental pentru a câștiga șefia PNL.

„Dragnea a fost condamnat pentru că se presupune că niște doamne ar fi primit ordin să lucreze la partid pe salarii de la stat. Păi domnul Cîțu a folosit aparatul guvernamental pentru a câștiga competiția internă din PNL! (…) Deci, din punctul meu de vedere, este o opinie personală, domnul Cîțu a comis o faptă penală mai gravă decât Dragnea”, a spus acesta.

Sursa foto: Guvernul României, Facebook