Premierul Florin Cîţu, ce deţine în această perioadă şi funcţia de ministru interimar al Finanţelor, i-a dat replica lui Ludovic Orban, care îl criticase pe premier pe tema acestui interimat.

“Iau în calcul orice expert al PNL care va putea să facă o treabă foarte bună la minister”

Cîţu este de acord că Partidul Naţional Liberal are foarte mulţi experţi buni şi oricare dintre aceştia va face o treabă bună în fruntea ministerului. În plus, premierul spune că va veni, în curând, cu o propunere în partid pentru şefia Ministerului de Finanţe.

“Nu ştiu numele avansate de domnul Ludovic Orban, mi le spuneţi dumneavoastră. (…) Am spus că PNL are foarte mulţi experţi foarte buni. Vom lua o decizie. (…) Iau în calcul orice expert al PNL care va putea să facă o treabă foarte bună la minister”, a declarat, joi, Florin Cîţu, la sediul Ministerului Finanţelor.

Întrebat de jurnalişti dacă viitorul ministru va trebui să fie un membru al PNL, Florin Cîţu a afirmat: “Ar fi de preferat, bineînţeles!”

Ce declarase, cu puţin timp înainte, Ludovic Orban?

Tot joi, preşedintele PNL, Ludovic Orban, îl criticase pe Cîţu pentru că ar avea de gând să petreacă 45 de zile în fruntea Ministerului Finanţelor, ca interimar, în loc să numească un alt specialist din PNL, dându-i ca exemplu pe Bogdan Huţucă, Sebastian Burduja sau Lucian Heiuş.

“Aşa cum am declarat şi înainte de revocarea domnului ministru Nazare, să vă uitaţi la datele bugetare şi veţi vedea că nu există absolut niciun fel de motiv pentru revocarea ministrului Finanţelor. De altfel, nici acum nu înţeleg de ce premierul spune că stă 45 de zile, în condiţiile în care PNL are o mulţime de specialişti de valoare în domeniul finanţe-buget, care ar putea să gireze, ca titulari, portofoliul.

De la Bogdan Huţucă, Sebastian Burduja, Lucian Heiuş, avem o echipă extrem de puternică în zona de finanţe publice şi personal nu înţeleg de ce trebuie să stea premierul 45 de zile. Personal, voi avea o discuţie cu el, astfel încât să demarăm procedura de desemnare a ministrului Finanţelor.

Cu siguranţă că voi fi într-un dialog cu premierul, astfel încât să stabilim o soluţie care să permită cu adevărat existenţa unui titular la portofoliul de Finanţe, care să asigure aplicarea programului de guvernare în domeniul finanţelor publice”, a declarat, joi, Ludovic Orban.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea