După ce, fix în urmă cu o săptămână, reprezentanţii Comunităţii Declic anunţau că intenţionează să depună un denunţ la DNA pe numele premierului Florin Cîţu, iată că acest lucru se va întâmpla vineri, 30 iulie.

Denunţul împotriva prim-ministrului ajunge pe masa procurorilor DNA vineri, la prânz

Reprezentanții Declic, alături de avocați, vor depune vineri, 30 iulie, la ora 11:30, denunțul pe numele prim-ministrului Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin. Denunțul pentru abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu va fi depus la registratura Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Structura Centrală, se arată într-un comunicat al acestei comunităţi.

Reprezentanții Declic vor fi însoțiți de avocatul Toni Decean.

Vă reamintim că, pe data de 22 iulie, Comunitatea Declic anunţa că va depune un denunţ pe numele lui Florin Cîţu şi al Mioarei Costin, care a demisionat între timp, pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu.

Decizia a venit după ce în spațiul public a apărut un document cu antetul Guvernului, prin care unul dintre consilierii de stat angajați în cadrul Executivului trasa linii de comunicare politică pentru strategia lui Florin Cîțu în lupta internă pentru șefia Partidului Național Liberal.

“Vrem să fie aflat adevărul și el nu poate fi stabilit decât printr-o cercetare penală”

Costurile pentru plata avocaților vor fi suportate din donațiile membrilor Comunității Declic.

“Am militat dintotdeauna pentru justiție independentă. Vrem să fie aflat adevărul și el nu poate fi stabilit decât printr-o cercetare penală. Avocații Declic au analizat speța și au concluzionat că sunt suspiciuni potrivit cărora premierul ar fi putut comite o faptă de instigare la abuz în serviciu.

Ne dorim ca prim-miniștrii României, ca toți demnitarii, de fapt, să înțeleagă că funcțiile din stat nu sunt instrumente pentru câștigarea luptelor politice interne. Nimeni nu poate trata instituția publică pe care a ajuns să o conducă temporar ca pe propria moșie, nu poți folosi resursele publice în interes personal, indiferent ce funcție ai avea”, transmitea, în urmă cu o săptămână, directorul executiv al Declic, Tudor Brădățan.

Faptele consilierului de stat pot reprezenta o încălcare a atribuțiilor de serviciu, pentru că ar fi oferit, din postura de funcționar public, sprijin politic unui candidat la o funcție în partid. Mai mult, angajatul Guvernului ar fi prestat activități în interesul personal al lui Florin Cîțu, folosind resurse publice ale Executivului, mai afirmă reprezentanţii Comunităţii Declic.

Sursa foto: Capital