Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că în cadrul ședinței de Guvern a fost aprobată o ordonaă de urgență care era blocată în aviziere de ceva timp. Aceasta a fost deblocată, iar de ea urmează să beneficieze unitățile administrativ-teritoriale din România.

Mai exact, Florn Cîțu anunță că toate primăriile din țară vor putea accesa împrumuturi de la Trezoreria Statului. În ceea ce privește suma, este vorba despre 630 de milioane de lei.

„În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat o ordonanţă de urgenţă pe care am anunţat-o de ceva vreme. Era blocată în avizare. Am deblocat-o. Prin această OUG vom da posibilitatea unităţilor administrativ-teritoriale să se împrumute de la Trezoreria statului. Suma este de 630 de milioane lei”, a spus premierul Florin Cîțu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Care vor fi dobânzile și perioada de rambursare

Totodată, premierul a mai adăugat că această ordonanță reglementează posibilitate de accesare a împrumuturilor cu dobânzi care pornesc de la 1% și ajung până la 1,5%, în funcție de perioadă de rambursare.

În ceea ce privește perioada în care unitățile administrativ-teritoriale vor putea să returneze banii, acestea sunt de la 3 la 5 ani a mai adăugat premierul.

Florin Cîțu a mai subliniat faptul că această ordonanță a fost așteptată de foarte multe primării din întreaga țară, ea fiind blocată o lungă perioadă de timp.

„Ordonanţa reglementează posibilitatea accesării de împrumuturi la dobânzi de 1% până la 1,5%, în funcţie de perioada de rambursare contractată de până la 3 ani şi respectiv de până la 5 ani. Este o ordonanţă foarte aşteptată de foarte multe dintre unităţile administrativ-teritoriale din România”, a mai menționat premierul Florin Cîţu.