Premierul Florin Cîțu a venit cu cele mai importante vești pentru români. El a anunțat ce vor observa românii la pompele de alimentare cu benzină. Marea schimbare se va produce în maximum două săptămâni.

Este vorba de prețul la pompă. Primul-ministru a susținut că acesta va scădea și că românii care au mașini vor vedea acest lucru imediat.

„La combustibili, scumpirea a venit din prețul petrolului internațional, care a avut o creștere. Prețul acum scade, veți vedea că și prețul la pompă va fi mai mic. De obicei este o diferență de o săptămână, două săptămâni.

Prețul în România ar fi fost mai mare dacă nu luam decizia de a elimina supraacciza introdusă de PSD. Dacă nu luam acea decizie, prețul ar fi fost mult mai mare. Astăzi, nu doar în România, prețul peste tot în lume a crescut datorită fluctuaților prețului petrolului pe piața internațională.

Noi vedem ce se întâmplă acum, dar dacă ne uităm la o evoluție, prețurile cresc, scad, asta este într-o economie de piață”, a spus Florin Cîțu la Digi 24.

Cum vor evolua prețurile în România

El a susținut că este important ca veniturile să crească mult mai repede decât prețurile. Acest lucru presupune că ne păstrăm puterea de cumpărare. În opinia sa, este firesc ca într-o economie de piață prețurile să crească sau să scadă. Florin Cîțu a arătat că anul acesta în România veniturile au crescut mai repede decât prețurile. Cu aproape 8% ar fi crescut veniturile românilor, în timp ce prețurile ar fi avut o creștere de doar 3%.

„În România, anul acesta veniturile au crescut mai repede decât prețurile. Prețurile au o medie de creștere de 3%, iar veniturile în sectorul privat au crescut cu 7,5%, aproape 8%. Prețurile au crescut cu 3%.

Deci cresc mult mai rapid veniturile, venitul mediu net în economie. Bineînțeles, discutăm despre distribuție și așa mai departe, dar până la urmă, veniturile cresc”, a comentat primul ministru.

În ceea ce privește prețul la energie electrică și gaze, premierul a dat câteva detalii importante.

„Aici sunt câteva lucruri… E adevărat că au impact în ceea ce privește construcțiile, și în România este un sector foarte important. Ne uităm la soluții. Vedem care sunt soluțiile. Dar, într-o economie de piață, prețurile cresc, scad. În ceea ce privește consumatorul vulnerabil, deja există în Parlament o lege care îi protejează pe consumatorii vulnerabili”, a punctat Florin Cîțu.

Sursa foto: Dreamstime