Dosar penal pe numele Premierului Florin Cîțu? Scandalul legat de folosirea resurselor Guvernului în interes personal de Florin Cîțu ia amploare.

Demisia consilierei Premierului implicată în această afacere dă apă la moară celor care îl acuză pe Cîțu că a încălcat flagrant legea.

Dosar penal pe numele Premierului Florin Cîțu? PSD cere să se ia măsuri

”Demisia consilierului de stat din scandalul „Cîțugate” este o recunoaștere oficială a culpei. Se impune începerea anchetei penale!”, se arată pe site-ul oficial al PSD.

PSD face un nou apel către instituțiile abilitate să declanșeze o anchetă penală în cazul „Cîțugate”, după ce culpa a fost admisă public de către cei implicați, prin revocarea din funcție a autorului punctajului politic redactat sub antetul Cancelariei Prim-Ministrului.

Organele de anchetă au acum oportunitate de a demonstra opiniei publice din România că sunt imparțiale din punct de vedere politic și că aplică aceeași măsură, indiferent de culoarea politică a infractorilor.

Revocarea consilierului de stat reprezintă, practic, un auto-denunț prin care se confirmă autenticitatea documentului, iar faptul că premierul nu a dispus imediat sancțiuni împotriva celor care i-au folosit numele și însemnele Guvernului arată că acesta a cunoscut conținutul acelui text și a aprobat transmiterea lui către liderii PNL.

”Prim-ministrul Cîțu a comis infracțiuni deosebit de grave”

Astfel, prim-ministrul Cîțu a comis infracțiuni deosebit de grave: a folosit resursele umane și financiare ale Guvernului în scopuri personale și a făcut uz de însemnele autorității instituției pe care o conduce pentru a-și crea un avantaj în competiția din interiorul partidului, transmite Biroul de presă al PSD.

Reamintim faptul că președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat săptămâna aceasta că un document cu antetul Guvernului transmis de echipa lui Florin Cîțu, în care se stabilesc liniile de comunicare ale candidatului pentru șefia PNL, a fost transmis în interiorul formațiunii politice.

”Cine a hotărât să folosească resurse publice (…) în campania internă împotriva președintelui PNL trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”, a acuzat Orban.