„Este un şir mai lung de decizii care mă aşază într-o situaţie în care văd că se afectează credibilitatea şi imaginea instituţiei, construită în 13 ani ani de când conduc această instituţie, şi nu-mi este neutru acest lucru şi îmi doresc să depun toate eforturile să nu fie afectată credibilitatea instituţiei (…) Avem 3, 4, 5 hotărâri în acest an care nu reprezintă nici 1% din toate hotărârile noastre dintr-un an. (…) Aceste cazuri sunt mai mediatizate pentru că sunt implicaţi formatori de opinie sau persoane cu funcţii publice. Instituţional avem obligaţia să explicăm deciziile pe care le luăm în dosare. Instituţia a fost şi este supusă unor critici intense pe marginea unor decizii, iar instituţia poate suferi ca urmare a acestor critici” a afirmat Asztalos Csaba pentru Agerpres.

Întrebat dacă au existat încercări de folosire a instituţiei ca instrument în lupta politică, Asztalos Csaba a răspuns: „Instituţia există de 16 ani. Au fost încercări în 16 ani, bineînţeles”.

„Nu cred că există în România judecător care să menţină decizia majoritară de sancţionare în speţa cu „penali” – şi prin opinia minoritară vom pune la dispoziţia judecătorului toate motivele de fapt şi de drept să corecteze decizia”, a scris Asztalos Csaba pe pagina sa de Facebook.

Colegiul director al CNCD a adoptat, în şedinţa de miercuri, cu 5 voturi ‘pentru’ şi 4 ‘împotrivă’, o hotărâre prin care preşedintele Klaus Iohannis a fost amendat cu suma de 2.000 de lei pentru utilizarea termenului ”penali”.

Preşedintele Klaus Iohannis va contesta la instanţa competentă decizia CNCD, precizează Administraţia Prezidenţială, şeful statului considerând că este o decizie politică. 

Agerpres