Conceptul prezentat ieri de echipa comună Aston Martin – Red Bull are în dotare un propulsor V12 care dezvoltă „peste 1.000 CP”, iar varianta de serie a acestuia va ajunge pe piață în 2019. Conform oficialilor britanici, producția supercarului cu numele de cod AM-RB 001 va fi de cel puțin 99 de unități, dar nu va depăși 150 de unități.

Andy Palmer, șeful Aston Martin, a declarat cu ocazia prezentării conceptului la uzina din Gaydon, că acesta „transmite un semnal clar restului industriei și clienților că transformarea prin care trece compania este reală. Aveți grijă competitori!” De asemenea, directorul tehnic al echipei de Formula 1 Red Bull, Adrian Newey, a menționat că versiunea pentru circuitele de curse a lui AM-RB 001 va putea concura cu orice mașină participantă la celebra cursă de la Le Mans.

Spre deosebire de mărci precum Ferrari sau McLaren care au preferat să își producă singure modelele de serie, Red Bull a ales să dezvolte mașina în colaborare cu unul ditre principalii săi sponsori, Aston Martin. Adrian Newey consideră că modul de propulsie ales, un V12 de origine Aston Martin este mai performant decât variantele hibride propuse atât de Ferrari cât și de McLaren pe ultimele lor supermașini pentru că astfel greutatea vehculului cu două locuri a putut fi menținută sub 1.000 de kilograme.

Este interesant de menționat că lista de așteptare pentru cele maximum 150 de exemplare este compusă deja din peste 370 de clienți. Cel puțin asta susține Andy Palmer.