Surse citate de Euractiv.com arată că nu a fost deloc o întâlnire liniștită, ba din contră. Mai mulți eurodeputați socialiști au ridicat tonul în această ședință și au arătat că prin susținerea pe care PSD o acordă referendumului pentru familie se distanțează de linia unui partid socialist și progresist.

La un moment dat, discuțiile au devenit aprinse, iar Vioricăi Dăncilă i s-a reamintit că anul viitor România va prelua președinția Uniunii Europene și i-a cerut să țină lucrurile pe linia de plutire la București, conform stiripesurse.ro.

De asemenea, Viorica Dăncilă a fost întrebată despre schimările legilor justiției care au loc la București și i s-a reproșat faptul că aceste modificări au produs foarte multă agitație atât în România, cât și în Europa. Socialiștii au recunoscut faptul că cei din PPE joacă politic, dar i-au spus Vioricăi Dăncilă că aceștia au partea lor de dreptate atunci când atacă România. Practic, premierului i s-a dat de înțeles că S&D nu va apăra PSD-ul din România cu toate forțele la dezbaterea care va avea loc în Parlamentul European.


Te-ar putea interesa și: