Tarifele RCA ar putea fi plafonate până la 10 ianuarie 2024

Tarifele RCA plafonate până în 2024! ASF vrea să propună Guvenului o nouă prelungire a plafonării prețurilor RCA.

Informația a fost dată publicității prin surse guvernamentale citate de HotNews. Prețurile ar urma să fie plafonate până la data de 10 ianuarie 2024.

În acest moment, tarifele RCA au fost înghețate încă de pe data de 11 aprilie 2023. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a falimentului Euroins. Plafonarea a durat 6 luni, această perioada va expira pe 10 octombrie 2023.

Surse guvernamentale și surse din domeniul asigurărilor au confirmat pentru HotNews faptul că Guvernul plănuiește să prelungească valabilitatea polițelor RCA ale Euroins. Această decizie se dorește să fie urmată de prelungirea și plafonarea prețurilor RCA

Polițele RCA Euroins ale românilor expiră pe 8 septembrie

Numeroși șoferi români care dețin încă polițe RCA cumpărate de la Euroins vor rămâne fără ele după expirarea automată pe 8 septembrie 2023.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus Guvernului un proiect de act normativ pentru a prelungi valabilitatea polițelor RCA emise de Euroins cu încă 3 luni. Propunerea a fost scoasă în consultare publică și a fost avizată de Consiliul Economic și Social (CES) săptămâna trecută.

Cu toate acestea, CES a adus în atenție faptul că această măsură ar putea exercita o presiune semnificativă asupra Fondului de Garantare a Asiguraților. Cu toate acestea, Guvernul încă nu a aprobat oficial această propunere.

Situația este în continuare în atenția autorităților și a instituțiilor relevante. Se încearcă găsirea unei soluții adecvate pentru a asigura protecția șoferilor afectați. Totodată, se dorește evitarea eventualelor consecințe negative asupra Fondului de Garantare a Asiguraților. Este important ca șoferii să fie informați cu privire la evoluțiile acestei situații și să urmărească comunicatele oficiale emise de ASF și Guvernul României pentru a fi la curent cu deciziile luate în acest sens.

O sursă guvernamentală a declarat că va exista cel mai probabil un proiect de OUG în acest sens. Mai mult, premierul Marcel Ciolacu ar fi fost deja de acord cu acest proiect.

„Este destul de probabil ca acest proiect de OUG privind prelungirea valabilității polițelor RCA ale Euroins să fie aprobat la ședința de Guvern din această săptămână.

Ulterior, ASF va propune Guvernului și prelungirea plafonării prețurilor RCA, care se va face de către Guvern printr-un alt act normativ. Premierul Ciolacu și-a dat deja OK-ul pe această propunere”, a declarat o sursă guvernamentală.