Pentru Alexander Zverev (numărul 7 ATP) acest sfârșit de an ar putea fi crucial.

Cea mai mare lovitură sportivul de 23 de ani a încasat-o din partea fostei partenere, Olya Șarypova, care l-a acuzat că a vrut să o stranguleze și că a izbit-o cu capul de pereți la ediția US Open din 2019.

Va reuși să iasă cu bine din scandalul în care este implicat sau reputația îi va fi compromisă, îndepărtându-i pe sponsori și fani? Până acum, nu a reușit să triumfe la vreuna dintre marile competiții din Melbourne, Paris, Wimbledon sau New York. Până anul trecut, nici măcar nu reușise să avanseze dincolo de sferturile de finală ale unui eveniment de Grand Slam.

Dar, poate că cel mai important este că va deveni tată, la 23 de ani. Si chiar dacă i-ar plăcea să poată lăsa trecutul în urmă, acesta îl ajunge din urmă. La Londra începe procesul împotriva fostului său manager Patricio Apey, pe care Zverev l-a concediat în urmă cu 23 de luni. Procesul se concentrează pe un contract pe care Apey l-a semnat cu el și părinții săi când Sașa avea 15 ani. Acuzațiile fostei sale iubite, preluate de toată presa din Germania, au pus capac. În plus, Sașa a părut că sfidează pe toată lumea prin unele declarații și prin atitudine. În vară, presa a publicat poze nu tocmai ortodoxe, de la Monte Carlo, cu petreceri fastuoase, cu zeci de invitați la bustul gol, fără nicio distanțare socială. Imediat, ziarul Süddeutsche Zeitung l-a taxat drept „băiatul rău” din tenis.

Doar coincidențe?

”Voi deveni tată la 23 de ani. E desigur, foarte devreme, dar recunosc că sunt foarte entuziasmat. Doar că acuzațiile Olgăi îmi temperează puțin fericirea”, spune Sașa. Tenismanul de origine rusă este suspectat de violență domestică. Șarypova spune însă că nu intenționează să ducă acuzațiile în fața unei instanțe. Tatăl lui Sașa spune despre Sharypova că era o tânără care nu dorea să aibă de-a face cu viața de familie a lui Zverev. „Ea ducea o viață diferită. Sașa avea regimul său zilnic, disciplinat, ca atlet. Ei îi plăceau mai mult petrecerile”.

Bătălia legală cu fostul manager, acuzațiile fostei iubite și vestea că o altă ex iubită, Brenda Patea, e gravidă, sunt doar o coincidență? Sau familia Zverev și-a dezvoltat propria versiune a realității?, se întreabă jurnaliștii de la Der Spiegel. Conlcluzia lor: Acum, reputația unei întregi familii este în joc.