Tenismanul român Horia Tecău a anunţat, marţi seara, într-o postare pe Facebook, că a fost testat pozitiv la COVID-19.

”În urma unui control de rutină, am fost testat pozitiv la COVID-19. Nu am niciun simptom, dar îi îndemn pe toţi cei care au fost în contact apropiat cu mine în ultimele zile să se testeze. Pentru moment m-am autoizolat până voi efectua un nou test”, a precizat Tecău în reţeaua de socializare amintită.

Horia Tecău (35 ani), numărul 21 mondial la dublu, nu a mai jucat de luna trecută, când pierdea alături de olandezul Jean-Julien Rojer în optimi la Roland Garros.

Mai mulți sportivi români depistați pozitiv cu COVID-19

Vicecampionul olimpic de la Rio (alături de Florin Mergea) este al treilea jucător român de top care este testat pozitiv la noul coronavirus, după Simona Halep şi Ana Bogdan.

Jucătoarea de tenis Ana Bogdan, numărul 91 în clasamentul mondial, a anunţat săptămâna trecută pe un site de socializare, că este infectată cu coronavirus, ea precizând că speră să se recupereze repede. Anunţul a venit la două zile după ce prietenul ei, campionul naţional de raliuri Simone Tempestini, a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

„Cam aşa voi arăta şi eu în următoarele 14 zile. Însă la mine nu părul este aşa răvăşit (sau poate şi el în unele zile), ci respiraţia este… şi muşchii sunt puţin afectaţi. Dar sunt optimistă că mă voi recupera repede şi voi fi bine. Tot ce îmi doresc este să fiţi sănătoşi cu toţii şi să vă protejaţi”, a scris jucătoarea pe contul oficial de Instagram, publicând alături şi o poză cu o fetiţă cu părul ciufulit care bea o cană cu ceai.

Alţi sportivi români cunoscuţi testaţi pozitiv la COVID-19 au fost handbalista Cristina Neagu, înotătorul Robert Glinţă, luptătorul Alin Alexuc, gimnasta Larisa Iordache sau campionul naţional de raliuri Simone Tempestini.