Aș vrea să devin un virus mortal dacă mă reîncarnez

Prințul Philip spunea în anul 1988 că, dacă se va reîncarna după moarte, ar vrea să se întoarcă sub forma unui „virus mortal”, conform informațiilor transmise de către businessinsider.in

„În cazul în care sunt reîncarnat, aș vrea să mă întorc ca un virus mortal, pentru a contribui cu ceva la rezolvarea suprapopulării”, a spus Prințul Philip în 1988.

Citatul respectiv este menționat într-un articol al ziarului „The Guardian” din anul 2009. În acel articol sunt enumerate unele dintre cele mai controversate declarații ale Ducelui de Edinburgh.

Cele mai cunoscute gafe ale ducelui de Edinburgh

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 99 de ani. Ducele de Edinburgh era renumit pentru replicile sale controversate. El a avut, la un moment, și o declarație extrem de dură la adresa Rusiei.

„Aş vrea foarte mult să merg în Rusia… cu toate că ticăloşii mi-au ucis jumătate din familie”, a fost una dintre remarcile făcute, la un moment dat, de Prințul Philip. Această replică se înscrie într-un lung șir de declarații controversate rostite de soțul Reginei Elisabeta.

Agenţia DPA a realizat un top cu cele mai radicale comentarii ale ducelui de Edinburgh. Nu de puține ori, acesta a pus în dificultate Casa Regală, susține Agerpres.

1. În timpul unei vizite de stat în China, în 1986, prinţul Philip a descris Beijingul ca fiind “oribil” şi a avertizat studenţii britanici: “Dacă mai rămâneţi mult aici o să aveţi cu toţii ochii ca nişte fante”.

2. După ce i s-a spus că Madonna va cânta melodia tematică din filmul din 2002 “Die Another Day” din seria “James Bond”, el a întrebat: “O să avem nevoie de dopuri pentru urechi?”.

3. “Arătaţi de parcă v-aţi pregăti să mergeţi la culcare”, i-a spus în 2003 preşedintelui nigerian Olusegun Obasanjo, îmbrăcat într-o robă tradiţională.

4. Vorbind cu oaspeţii la deschiderea noului sediu al ambasadei Marii Britanii din Berlin, în 2000, el a comentat: “Este o vastă risipă de spaţiu”.

5. “Nu venim aici pentru sănătatea noastră. Ne putem gândi la alte modalităţi de a ne simţi bine”, a spus el în timpul unui turneu în Canada, în 1976.

6. “Cum îi ţineţi pe nativi departe de băutură suficient de mult timp pentru a trece testul?”, l-a întrebat pe un instructor auto scoţian în 1995.

7. “Pare să fi fost montat de un indian”, a spus prinţul Philip în timp ce se uita la un tablou cu siguranţe, într-o fabrică scoţiană, în 1999. Ulterior, el şi-a cerut scuze, explicând: “Am vrut să spun cowboy. Tocmai ce am încurcat cowboy cu indienii”.

8. În 2002, în timp ce se afla în vizită la un club din Londra pentru tineri din Bangladesh, prinţul Philip ar fi întrebat vesel: “Deci, cine-i drogat aici?… El arată de parcă ar fi drogat”.

9. “Tinerii sunt la fel mereu. La fel de ignoranţi”, a comentat la cea de-a 50-a aniversare a programului său de premii Ducele de Edinburgh, având ca scop dezvoltarea abilităţilor de viaţă ale tinerilor.

10. “Nu prea ţi-ai aranjat bine barba, aşa-i? Chiar trebuie să te străduieşti mai mult cu barba ta”, i-a spus el unui tânăr creator de modă la Palatul Buckingham, în 2009.

Acestea sunt doar câteva dintre comentariile menționate de către agenția DPA.

Sursă foto: Dreamstime