Fiecare model este supus unei serii de 20 de teste diferite; in functie de model, teste suplimentare, cum ar fi “splash test-ul” (aparatul este pulverizat cu apa) in cazul unui telefon din clasa outdoor. Testele sunt intreprinse pe sase telefoane din acelasi model, pentru ca rezultatele sa fie extrem de convingatoare. Ciclurile de teste se efectueaza in mod regulat si fac parte din procesul de dezvoltare a companiei, parte a managementului calitatii.

Pentru a testa proprietatile materialelor de baza folosite, fiecare model de telefon este expus, in asa numita “camera termovibranta”, unei serii de fluctuatii electrodinamice si la peste 85 de grade Celsius timp de 8 ore. Telefonul este mutat, cu un mini-lift, intre doua poluri de temperatura extrema (de la minus 25 pana la plus 85 de grade Celsius).


Telefonul este amplasat intr-un dispozitiv si supus unor vibratii intense mai multe ore. Fortele exercitate asupra sa in timpul acestui test corespund unei forte egale de cinci ori forta gravitationala.


Telefoanele Siemens trebuie sa reziste chiar si cazand de la 1,52 metri fara a se defecta. In timpul testului, telefonul loveste o suprafata plana din piatra, din 18 pozitii diferite fara
sa ricoseze in alte suprafete. Capacul bateriei se poate deschide in timpul testului, bateria detasandu-se, insa, odata remontat, trebuie sa functioneze din nou, fara probleme.
La SMS Stres Test pentru tastatura, masina cu degete artificiale este folosita in laboratoare pentru simularea unei folosiri brutale si indelungi a functiei SMS. O tastatura poate fi apasata, in general, de 400.000 de ori, fara sa se inregistreze defectiuni. Multi poarta mobilul in buzunarul pantalonului, impreuna cu cheile. Cand se aseaza pe scaun, o apasare considerabila este aplicata ecranului. Testul flexibilitatii simuleaza scenariul: pe ecran se aseaza o greutate de 20 kg. Se mai aplica testul de rezistenta la praf si cel la coroziune.