”Noi pregătim Arpechim pentru a fi un centru de depozite pentru Petrom. Avem depozite la rafinăria Petrobrazi, dar mai avem nevoie de depozite suplimentare atât pentru ţiţei cât şi pentru produse. Deocamdată, în acest moment, convertim o parte din spaţiul şi utilajele de acolo într-un parc de depozite care să ne permită desfăşurarea activităţii aşa cum o vedem noi până în anul 2021 şi dincolo, bineînţeles, pe de o parte”,a spus Gheorghe, citată de Agerpres.
Pe de altă parte, aceasta a explicat că Petrom a arătat autorităţilor deschiderea pentru situaţia în care există un cumpărător care are o strategie care să îi permită să opereze Arpechim, care este închis de 4-5 ani, din 2008. ”Deocamdată, pregătim această activitate, parcul de depozite”, a explicat Mariana Gheorghe.

La finele lunii februarie 2013, Mariana Gheorghe a anunţat că Petrom va continua activitatea de conservare a rafinăriei Arpechim până când va obţine autorizarea de demolare, în condiţiile în care nu va exista niciun cumpărător. Ulterior, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat că a discutat cu conducerea companiei şi a primit asigurări că OMV Petrom îşi va corela strategia privind Arpechim cu cea de reorganizare a Oltchim,

Consiliul de Supraveghere al Petrom a decis în martie 2011 închiderea permanentă a rafinăriei Arpechim.

Situată într-o arie industrială din sudul României, în apropierea oraşului Piteşti, Arpechim are o capacitate nominală de circa 3,5 mn tone/an. Arpechim a fost iniţial proiectată ca parte a unui complex petrochimic; prima instalaţie a fost inaugurată în 1964, iar în 1971 rafinăria a fost integrată cu complexul petrochimic.