Potrivit ministrului, Guvernul se află în plin proces de numire a managerilor privaţi la companiile de stat cu probleme, aceştia urmând să înceapă munca în primele luni ale anului viitor. "Aş vrea să începem cu Hidroelectrica, care a avut şi are un potenţial foarte bun. Hidroelectrica trece printr-o situaţie foarte delicată", a spus Ariton. O altă companie de stat în dificultate, potrivit ministrului, este Oltchim.

"Suntem în plin proces de formare a două companii, într-un proces de numire a managerilor privaţi, am făcut nişte paşi, iar cel târziu în februarie vom avea primii manageri ai acestor societăţi de stat", a mai declarat Ariton.

Privatizari strategice

Totodată, statul intenţionează să scoată la vânzare pachete minoritare de 15% din mai multe companii pe care le deţine, dar acesta nu este cazul societăţilor Nuclearelectrica, Transgaz şi Romgaz. Ariton a precizat însă că Guvernul este dispus să scadă participaţia sub 50% în cazul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, având în vedere că acesta este "proiectul prioritar pentru noi în acest moment".

Potrivit acordului cu FMI, BM şi UE, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri va vinde pachete de 15 % la companiile Transgaz, Romgaz, Transelectrica şi pachete de 10% la Hidroelectrica şi Nuclearelectrica.