Paolo Merloni, Preşedintele Executiv al Ariston Thermo, a spus că, în 2013, compania şi-a majorat şi mai mult investiţiile în Cercetare şi Dezvoltare, ajungând la un total de 61 de milioane de euro, faţă de 58 de milioane de euro în anul precedent.

De asemenea, la mijlocul anului trecut, grupul a anunţat două asocieri: prima implică achiziţia unei companii ce produce componente electrice, DhE, în timp ce a doua se referă la un joint venture în Uzbekistan, cu firma Uztransgaz – o subsidiară a furnizorului de utilităţi deţinut de stat, Uzbekneftegaz.

În acelaşi timp, compania a raportat o creştere cu 7,6% a EBITDA ajustat la 141 de milioane de euro şi un avans cu 16,5% al EBIT, la 99 de milioane de euro. Altfel, Ariston Thermo a inaugurat în prima parte a anului o nouă unitate de producţie de boilere electrice în apropiere de Hanoi, Vietnam, care va deservi piaţa autohtonă, cât şi ţările din Asia de Sud-Est. Și, tot în prima parte a anului, compania a finalizat cumpărarea Heat Tech Geysers, cel de-al doilea jucător al pieţei de boilere electrice sud-africane, care are 150 de angajaţi şi un business de 15 milioane de euro în 2013.