Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat, azi, acordarea avizului favorabil pentru ultimele societati  de asigurare care au depus cerere pentru mentinerea  autorizatiei de practicare a asigurarii obligatorii de raspundere civila a autovehiculelor (RCA), printre care si Ardaf, aflata in administrare speciala.

 

Astfel, societatile Ardaf, ABC Asigurari, Asitrans, Carpatica Asig, Interamerican si OTP Garancia pot continua, alaturi de celelalte noua societati de asigurare avizate,  sa vanda RCA  de la data de 1 ianuarie 2007.

Ardaf avea la jumatatea anului o cota de piata de circa 11% pe segmentul RCA, in timp ce acest tip de polita reprezenta putin peste jumatate din portofoliul de asigurari al companiei.

La mijlocul lunii iulie, compania a fost plasata sub administrare speciala de catre CSA, in urma deprecierii indicatorilor de solvabilitate.

 

Hotararea de mentinere a autorizatiei de practicare a  asigurarii de raspundere civila a autovehiculelor, incepand cu anul 2007, a fost luata ca urmare a constatarii  indeplinirii de catre acestea a conditiilor prevazute in legislatie, potrivit unui comunicat CSA.

 

In legatura cu acordarea avizului favorabil pentru Ardaf, reprezentantii Comisiei au declarat ca societatea indeplineste toate conditiile pentru mentinerea autorizatiei, in conditiile in care “fiecare caz a fost analizat separat, cu mare atentie”.

 

Pentru a reveni pe linia de plutire, Ardaf va incerca sa stranga de la actionari aproape 29 milioane de euro, varsarea banilor urmand sa aiba loc pana pe data de 5 ianuarie a lui 2007. Pana ieri au fost varsati in conturile Ardaf peste 17,3 milioane de euro, omul de afaceri Ovidiu Tender contribuind cu aproape 16,5 milioane de euro. Ultimele doua tentative de majorare a capitalului s-au  incheiat cu un aport de numai 3,5 milioane de euro.

 

Sursa: Capital 28 Decembrie 2006