Compania-mamă, Arçelik, va reinvesti 70 milioane de euro din profitul companiei din ultimii ani pentru construirea noii fabrici. 

“Această investiție ne va permite să transformăm România într-un hub de producție pentru întreaga Europă. Noua fabrică de mașini de spălat rufe are potențialul de a transforma România într-o forță globală în industria electrocasnicelor, întrucât va crește capacitatea de producție a Arctic în România. Proiectul reprezintă o investiție importantă a grupului Arçelik pentru economia României, în ceea ce privește valoarea taxelor generate, dezvoltarea infrastructurii în zonă și dezvoltarea profesională a forței de lucru locale”, a declarat Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik.

Potrivit datelor companiei, până în 2024, proiectul nostru va crea 480 de locuri de muncă în județul Dâmbovița, cu planuri de dezvoltare ulterioară. ”Adițional creării de noi locuri de muncă, într-o regiune cu una din cele mai mari rate de șomaj din România, această investiție va contribui la îmbunătățirea calității vieții la nivel local, prin dezvoltarea profesională a forței de lucru, dar și atragerea unor noi investitori în zonă”, a declarat și Nihat Bayiz, Director General Arctic.

Noua fabrică de mașini de spălat rufe Arctic va fi prima unitate de producție din grupul Arçelik  construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0.

 

Astfel, conceptul de fabrică 4.0 va presupune introducerea Sistemelor Cyber Physical, care includ utilaje inteligente (dispozitive, utilaje, flote și retele inter-conectate), sisteme de analiză (care îmbină puterea sistemelor de analiză fizică, algoritmii predictivi, automatizarea și expertiza avansată).

“Noua fabrică va integra tehnologii de ultimă oră, precum comunicarea wireless a liniilor de producție cu cele din alte țări parte din grupul Arçelik, dar și utilaje inteligente.,” a adăugat Nihat Bayız.

 Cel mai recent proiect Arctic este investiția de 24 de milioane de euro realizată în 2013 pentru extinderea capacității de producție a fabricii din Găești, transformând-o în cea mai mare fabrică de frigidere din Europa continentală.

Începând cu anul 2002, grupul Arçelik a investit peste 130 de milioane de euro în noi tehnologii, sisteme moderne de management al producției, dar și în dezvoltarea capacității de producție a fabricii de frigidere din Găești. Ca urmare a investițiilor constante din ultimii ani, fabrica Arctic a devenit cea mai mare unitate de producție din Europa continentală.

Arctic este una dintre cele mai importante companii din România, cu peste 3.000 angajaţi şi o cifră de afaceri în 2015 de 1,6 miliarde de RON. În prezent, 82% din producția totală Arctic este exportată în peste 80 de țări.