”Aceste elemente susţin, în mod continuu şi pe un fundament solid, afacerea, în orice ţară în care grupul își desfǎşoarǎ operaţiunile”, au spus reprezentanții companiei. Declarația a fost făcută în urma acuzațiilor apărute în presa română şi cele venite din partea altor participanţi de pe piaţă, care pun sub semnul întrebării contractele ce respectă anumite principii.
”Supoziţiile făcute împotriva Companiei noastre îi afectează reputaţia şi, în final, riscă să aibă un impact negativ asupra viabilităţii acesteia în România”, au mai spus ei. ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări. Grupul deţine operaţiuni miniere, având în portofoliu peste 20 de mine în operare şi dezvoltare, fiind cel de al patrulea producător mondial de minereu de fier. Compania este prezentă cu unităţi de producţie în peste 22 de ţări, de pe patru continente.
În 2011, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 94 de miliarde de dolari şi o producţie de oţel de 91,9 milioane de tone, reprezentând aproximativ 6% din producţia mondială de oţel. Operaţiunile miniere ale Grupului au produs 54 de milioane de tone de minereu de fier şi 8 milioane de tone de cărbune metalurgic.