În trimestrul trei din 2013, profitul de bază (EBITDA) a urcat cu 24%, la 1,7 miliarde de dolari, faţă de 1,4 miliarde de dolari în perioada similară din 2012. Vânzările au înregistrat în perioada iulie-septembrie 2013 un declin uşor, ajungând la 19,64 miliarde de dolari, de la 19,72 miliarde de dolari în perioada similară din 2012.

Datoria netă a companiei a crescut de la 16,2 miliarde de dolari la 30 iunie 2013, la 17,8 miliarde de dolari la 30 septembrie 2013, în urma investiţiilor în capitalul operaţional şi a achitării dividendelor.

‘Deşi condiţiile operaţionale rămân dificile, chiar dacă indicatorii economici se îmbunătăţesc, suntem prudenţi privind perspectivele din 2014’, a declarat şeful companiei, Lakshmi Mittal.

Pentru acest an, compania se aşteaptă ca EBITDA să depăşească 6,5 miliarde de dolari, iar datoria netă să scadă la aproximativ 17 miliarde de dolari la 30 decembrie 2013.

Luna trecută, ArcelorMittal a decis să-şi extindă facilitatea de producţie din Slovacia, pentru a putea aproviziona majoritatea constructorilor auto din regiune. ‘Europa de Est este în continuare o zonă de creştere pentru noi’, a declarat directorul diviziei Flat Carbon Europe de la ArcelorMittal, Brechites Himpe.

‘ArcelorMittal a investit 10 milioane de euro în cea de a treia facilitate de producţie de la Senica, vestul Slovaciei, pentru a deservi mai bine clienţii din industria auto care şi-au mutat producţia în Europa de Est’, a informat compania, într-un comunicat de presă.

Această oţelărie va deservi în principal constructorii auto PSA Peugeot Citroen şi Volkswagen care au mari uzine în Slovacia, dar şi constructorii auto din ţările vecine.

ArcelorMittal, prezentă şi în România, este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, cu activitate în peste 60 de ţări. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi (est), Iaşi (est), Roman (nord-est) şi Hunedoara (centru).