Raed Arafat, la un pas să fie dat afară! Dezvăluirea care cutremură scena politică: Nu mi-a cerut în mod expres

Ludovic Orban, fostul prim-ministru al României, a declara, duminică seara, că au existat discuții despre demiterea lui Raed Arafat, unele dintre ele chiar cu președintele Klaus Iohannis.

Într-o declarație la România TV, fostul președinte al Partidului Național Liberal (PNL) spune că șeful statului nu i-a cerut în mod expres acest lucru și că au existat încercări de presiune în acest sens.

„Nu mi-a cerut în mod expres. A existat o discuție cu privire la Arafat. M-am trezit ca premier cu liste de susținere pro-Arafat. Sistemul de urgență este unul bun, dar era controlat de Arafat. Gândiți-vă dacă îl schimbam pe Arafat și începea pandemia”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: nimeni nu este de neînlocuit

Fostul premier a adăugat că șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, are mulți prieteni în toate zonele și că nimeni nu este de neînlocuit, însă acesta cunoaște foarte bine sistemul, în timp ce capacitatea sa de muncă este extraordinară.

De asemenea, fostul președinte liberal mai spune despre secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) că nu spune niciodată nu. Din potrivă, acesta caută mereu soluții pentru orice problemă apare.

Cu privire la presiunile care s-au făcut pentru demiterea lui Raed Arafat, fostul președinte al Partidului Național Liberal (PNL) spune că le-a zis celor care îl voiau scos din schemă pe Arafat că el este premier și că el va lua decizia finală.

”Arafat are mulți prieteni în toate zonele, în zona politică, medicală. Nimeni nu este de neînlocuit. Cunoaște sistemul în profunzime, are o capacitate de muncă extraordinară. Nu știe să spună NU, caută soluții pentru orice problemă.

Spun la dumneavoastră, aici, unde a fost atacat. Încercări de presiune pentru a-l demite pe Arafat au fost, dar le-am spus că eu iau decizia”, a spus Ludovic Orban.

Orban a vorbit și despre Klaus Iohannis

Pe lângă declarațiile făcute despre ceea ce se întâmpla în spatele ușilor închise în ceea ce îl privea pe Raed Arafat, Ludovic Orban a vorbit și despre președintele Klaus Iohannis, despre care spune că el este vinovat pentru ruperea coaliției.

De asemenea, acesta a mai spus că șeful statului nu se va pensiona după terminarea mandatului în 2024, ci ar urma să fie premier.

”Ruperea coaliției este opera lui Klaus Iohannis. Iohannis nu vrea să se pensioneze după 2024. Va fi premier, într-o alianță cu PSD. De ce vorbeau ei de un plan pe 7 ani„, a spus Ludovic Orban.