„Azi a fost instalata a treia unitate mobila de terapie intensiva la Timisoara. Alte doua au fost instalate la Ploiesti si la Galati. Mai este una tinuta in rezerva care am putea sa o trimitem unde apare nevoia. Multumiri tuturor sponsorilor precum si celor care au donat la teledonul organizat de Fundatia Mereu Aproape!”, a transmis Raed Arafat pe Facebook.

Gestionarea numărului de pacienți critici

De asemenea, Fundația pentru SMURD a postat un mesaj în care scrie despre această unitate și reamintește despre „importanța primordială a respectării măsurilor de prevenție în vederea scăderii ratei de transmisie a virusului”.

„A treia unitate de terapie intensivă mobilă cu 12 paturi achiziționată de Fundatia Mereu Aproape în cadrul proiectului “Creșterea rezilienței sistemului național de urgență în caz de pandemii și dezastre”, inițiat și coordonat de Fundația pentru SMURD, a fost astăzi instalată în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeș” Timișoara și urmează a fi dată în folosință începând de săptămâna viitoare.

Unitatea va da posibilitatea spitalului de a gestiona numărul constant în creștere de pacienți critici internați ca urmare a infecției cu noul coronavirus, context în care dorim să vă reamintim de importanța primordială a respectării măsurilor de prevenție în vederea scăderii ratei de transmisie a virusului”, este scris pe pagina Fundației pentru SMURD.

Sursă foto: INQUAM/George Călin