Secretarul general adjunct al ALDE şi consilier general al municipiului Bucureşti, Tudor Tim Ionescu, cere Guvernului şi ministerului Sanataţii sa precizeze de urgenţa, public, care este numarul de paturi ATI care sunt destinate bolnavilor de COVID-19 la nivel national, şi care este numarul de paturi ATI care sunt destinate bolnavilor non-COVID-19.

„Avem nevoie de explicaţii, nu de poveşti! Pe 11 aprilie, într-un articol publicat de Ştirile Pro TV, ni se spunea ca în România sunt, potrivit oficialilor, cam 2.600 de paturi de urgenţa, adica paturi pentru ATI. Şi ca cele mai multe sunt în Bucureşti – 1200, şi peste 1.400 sunt în tot restul ţarii, cele mai multe la Cluj, Iaşi şi Timişoara. Pe 17 iulie, tot anul acesta, dl Arafat ne spune ca, citez: ‘Spitalele de terapie intensiva care primesc pacienţi infectaţi cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Balş, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri. Daca apare un caz, îl vom muta în afara Bucureştiului’.

Azi, 18 iulie, conform datelor oficiale, la ATI sunt internaţi 280 de pacienţi. Iar aceştia sunt în toata ţara. Aşadar, care e realitatea? Pentru ca a spune ca în Bucureşti, spre exemplu, toate paturile de la ATI sunt ocupate de pacienţi cu alte afecţiuni e complet deplasat. Nu contesta nimeni existenţa virusului sau faptul ca situaţia este una grea, dar avem nevoie sa cunoaştem datele reale, pentru ca lucrurile pe care ni le spun reprezentanţii Guvernului se cam bat cap în cap de cele mai multe ori! Pe cine ajuta panica asta? Pe români nu, economia nu, românii care vor sa plece în strainatate, nu!

Poate doar pe domnii Iohannis şi Orban care, în spatele crizei, trag sfori politice şi, mai ales, banoase!’, spune Tudor Tim Ionescu într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare.