Aproape 60% din locuinţele din mediul urban sunt conectate la Internet, iar serviciile furnizate de operatorii de cablu au cea mai mare pondere în totalul modalităţilor de conexiune, respectiv 22,4%, se arată într-un studiu realizat de Biroul Român de Audit al Tirajelor (BRAT).

Internetul este utilizat zilnic de 42,7% dintre locuitorii din mediul urban, iar 12,6% au navigat în ultima săptămână. Căutarea de informaţii este principalul motiv al utilizării Internetului, cu o pondere de 38,6% din total, fiind urmată de folosirea e-mail-ului, cu 37,4%, şi de căutarea de jocuri, muzică, filme sau fotografii, cu 34,1%.

Din totalul locuitorilor urbani, 67,3% au un PC acasă, iar 24% dintre aceştia l-au achiziţionat cu mai mult de doi ani înainte, iar în utimul an doar 12% au cumpărat un PC.

Calculatorul personal este utilizat de 18,4% din locuitorii mediului urban timp de 10-19 ore pe săptămână, iar 16,5% îl folosesc mai puţin de nouă ore, în timp ce 6,6% folosesc PC-ul cel puţin 40 de ore pe săptămână.

Televizoarele sunt printre cele mai răspândite echipamente electronice în mediul urban, 98,2% dintre respondenţii la studiul BRAT afirmând că au cel puţin un TV, iar 65,3% că au cel puţin două televizoare.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de aproape 17.000 persoane din mediul urban.

SURSA: Mediafax