“De la deschiderea primei sesiuni de cereri de proiecte din anul 2014, pe pagina de internet a APDRP şi-au creat cont 971 de utilizatori unici în vederea depunerii online a proiectelor de investitii prin Măsura 121  <>. Aplicaţia on-line a APDRP este utilizată în această perioadă de către 223 de potenţiali beneficiari, care se află în diferite etape de completare a procesului de depunere on-line a cererii de finanţare. De asemenea, până în acest moment, au fost solicitate 2,70 milioane de euro prin 5 cereri de finanţare depuse on-line, care au fost declarate conforme şi au parcurs toate etapele, fiind preluate automat în Sistemul de gestiune a documentelor (SPCDR) al APDRP pentru demararea etapelor procedurale de evaluare şi selecţie”, au declarat reprezentanţii APDRP.

Pe lângă cererile depuse online, fermierii vor putea depune şi la sediile Oficiilor Judeţene ale APDRP proiecte care solicită fonduri europene pentru dezvoltarea fermelor de familie prin Măsura 121 din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.Sesiunea curentă de cereri de proiecte s-a lansat în data de 20 mai şi se va încheia la data de 18 iulie 2014. Fondurile disponibile pentru această sesiune sunt de 150 de milioane de euro.  

“Trebuie să ţinem cont de faptul că suntem la începutul primei sesiuni de cereri de proiecte şi, astfel, numărul cererilor de finanţare depuse până in acest moment nu reflectă gradul de solicitare al fondurilor europene ci, pur si simplu, faptul că potenţialii beneficiari sunt în diferite stadii de pregătire ale proiectelor în vederea depunerii acestora”, au mai spus reprezentanţii APDRP.