Anul trecut, când a dezvăluit modelele iPhone 6 şi 6 Plus, Apple a decis să amâne lansarea lor pe piaţa din China deoarece a aşteptat să primească aprobarea autorităţilor de reglementare. Aceasta în condiţiile în care mulţi analişti sunt de părere că China va devansa SUA şi va deveni cea mai mare piaţă din lume pentru Apple.

'Precomenzile din acest weekend au fost foarte mari la nivel mondial', a declarat purtătoarea de cuvânt a Apple, Trudy Muller. Începând de sâmbăta trecută, Apple primeşte precomenzi pentru iPhone 6S şi 6S Plus, telefoane care vor fi livrate începând cu data de 25 septembrie.

Grupul american nu a dezvăluit cifrele exacte privind precomenzile primite în primul weekend de la prezentarea noilor telefoane iPhone 6S şi 6S Plus, dar analiştii estimează că este vorba despre 4,5 milioane precomenzi în primele 24 de ore, comparativ cu patru milioane în primul weekend de la lansarea precedentelor versiuni.

Primul val de ţări pentru care iPhone 6s şi iPhone 6s Plus sunt disponibile oficial pentru precomenzi este format din SUA, Australia, Marea Britanie, Canada, China, Franţa, Germania, Hong Kong, Japonia. Smartphone-urile iPhone 6s şi iPhone 6s Plus, noile vârfuri de gamă ale Apple, vor ajunge în România, prin intermediul QuickMobile, începând cu 30 septembrie, la doar 5 zile de la lansarea oficială în SUA.

Smartphone-urile iPhone 6s şi iPhone 6s Plus au păstrat dimensiunile şi rezoluţiile display-ului – 4,7, respectiv 5,5 inch, însă vin cu multiple îmbunătăţiri. Camera principală are acum 12 megapixeli, oferind o redare a culorilor mai bună, chiar şi în condiţii de luminozitate slabă. De asemenea, poate filma la rezoluţie 4K. Camera frontală are 5 megapixeli, o veste foarte bună pentru cei care sunt pasionaţi de fotografii selfie, oferind posibilitatea de a folosi display-ul pe post de bliţ. Smartphone-urile sunt cu 70% mai rapide, iar performanţa grafică aproape că s-a dublat faţă de generaţia anterioară, datorită tehnologiei 3D Touch, care oferă acces la diverse meniuri, permite previzualizarea e-mailurilor şi aduce jocurile la un nivel superior. AGERPRES