Acţiunile companiei ARM Holdings din Marea Britanie au scăzut cu 3,8%, iar germanii de la Infineon Technologies au pierdut 4,6%. TalkTalk este mai jos cu 6,6%.

Grupul american Apple, producătorul telefoanelor iPhone a anunţat, marţi, că profitul său net a crescut în ritm anual, în trimestrul al doilea, cu 38%, până la 10,7 miliarde de dolari, iar afacerile au urcat cu 33%, până la 49,6 miliarde de dolari, transmite AFP, citată de Agerpres.

Cu toate acestea, acţiunile Apple erau marţi seară în scădere cu 7,3%, până la 121,18 dolari per titlu, în cursul tranzacţiilor electronice care au loc după închiderea bursei, motivul fiind că Apple a estimat că în trimestrul al treilea al acestui an ar urma să realizeze o cifră de afaceri cuprinsă între 49 şi 51 de miliarde de dolari, sub estimările analiştilor.

Vânzările de iPhone-uri au crescut cu 87% în China, ţară unde cifra de afaceri a grupului american s-a dublat în decurs de un an, ajungând la 13,2 miliarde de dolari şi o depăşeşte pe cea realizată în Europa, de 10,3 miliarde de dolari.

Chiar dacă vânzările de telefoane iPhone nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor analiştilor, directorul general de la Apple, Tim Cook a subliniat că grupul a înregistrat rezultate solide în perioada aprilie – iunie 2015.

Apple nu a oferit, marţi, niciun fel de informaţii cu privire la vânzările de ceasuri inteligente Apple Watch, un produs lansat pe piaţă în luna aprilie. Directorul financiar de la Apple, Luca Maestri, a spus doar că în primele nouă săptămâni de la lansare vânzările de ceasuri Apple Watch au fost mai mari decât cele înregistrate în primele nouă săptămâni de la lansarea iPhone şi iPad.

Cu toate acestea, analiştii şi-au revizuit în jos estimările privind vânzările de ceasuri Apple Watch pentru trimestrul II, până la 2,0 – 2,5 milioane de unităţi, apreciind că, deocamdată, este prea devreme să spună dacă Apple Watch este un succes sau un eşec.

De asemenea, Luca Maestri a informat că Apple a încheiat cel de-al doilea trimestru cu rezerve de lichidităţi în valoare de 202,8 miliarde de dolari, din care 89% sunt păstrate în străinătate.

În ultimii ani, Apple şi-a recompensat acţionarii cu sume importante via dividende şi răscumpărări de acţiuni, dar a preferat să finanţeze aceste operaţiuni prin datorii în loc să îşi utilizeze lichidităţile.