Încă de la începutul şedinţei de tranzacţionare de miercuri, acţiunile Apple pierdeau 5,6%, până la 467,07 dolari, apoi acestea au alunecat spre 464,8 dolari, cu 6% mai jos decât închiderea de marți.
În cele din urmă Apple a închis la 467,71 dolari, în scădere cu 5,4%.
Cumulat, în cele două şedinţe, acţiunile Apple au pierdut circa 7,6%, ceea ce arată în mod clar că lansările de ieri ale Apple au dezamăgit profund piaţa.
Practic, după lansarea iPhone-ului low-cost și a noului telefon-amiral iPhone 5S, Apple a pierdut peste 35 miliarde dolari din valoarea de piață, adică mai mult decât estimează unii analiști că ar putea încasa compania din vânzările anuale de iPhone 5C.
Acum, Apple are o capitalizare de 424,9 miliarde dolari, față de 460,1 miliarde dolari cât avea înainte de mult așteptatele lansări.
Una din principalele nemulțumiri ale investitorilor și analiștilor este legată de faptul că iPhone 5C, care s-a vrut un telefon mai ieftin, este de fapt prea scump, dar aceștia au reclamat și faptul că iPhone 5S nu aduce prea multe noutăți, îmbunătățiri pe cât și-ar fi dorit consumatorii.