Anunț de ultă oră pentru toți utilizatorii de iPhone. Apar noi informații legate de producția modelului iPhone 12 mini. Astfel, deși seria iPhone 12 este în continuare considerată un succes de analiști, nu toate modelele au performat peste așteptările Apple.

Surse apropiate gigantului american Apple au declarat că modelul iPhone 12 mini ar fi fost scos deja din producţie în contextul în care nu s-a ridicat la așteptările companiei.

Mai exact, potrivit sursei citate, iPhone 12 mini a fost o mare dezamăgire pentru companie. În ciuda faptului că este cel mai accesibil model al seriei, iPhone 12 mini s-a vândut cel mai prost.

Acest lucru denotă faptul că utilizatorii nu sunt dispuși să opteze pentru ecrane mai mici, nici în contextul în care prețul de achiziție al modelului este unul mai scăzut. Cei mai mulți au optat pentru telefoane cu ecran mai mare.

Apple oprește producția pentru iPhone 12 mini

De menționat este faptul că iPhone 12 mini este cel mai ieftin model al seriei, însă utilizatorii nu au fost încântați de acest aspect, așa că telefonul produs de Apple a reprezentat doar 5% din vânzările celei mai noi serii de smartphone-uri ale companiei.

Ca și consecință, Apple ar fi oprit deja producţia de iPhone 12 mini, spun sursele apropiate gigantului american.

În continuare, compania americană se va concentra şi va redirecţiona acum resursele rămase disponibile către celelalte modele ale seriei. Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că, pentru profitul Apple, nu este deloc un lucru rău că se vând mai bine modelele mai scumpe, care au şi o marjă mai mare profit.

În ceea ce privește disponibilitatea modelului iPhone 12 mini, acesta va mai putea fi achiziționat din magazine până la finalizarea stocurilor, la un preț de 800 de euro, semnificativ mai mic spre deosebire de modelul iPhone 12.