Livrările interne de smartphone-uri 5G din Japonia au crescut, Apple conducând acest segment

Japonia a înregistrat o creștere de 17% a livrărilor de smartphone-uri și o creștere de 40 de ori a livrărilor de telefoane cu aceste funcții, dar cu tehnologie 5G . Apple conduce acea cotă de piață, fiind preferată de japonezi.

Apple a fost lider de piață clar în domeniul telefoanelor cu tehnologie 5G, reprezentând aproape jumătate din totalul transporturilor, cu Samsung și trei branduri japoneze reprezentând restul din top cinci.

După cum se poate citi în raportul remis de Technews, în 2020, a existat o creștere de 40 de ori, la modelele compatibile 5G, iar transporturile din acest an se așteaptă să se dubleze din nou. MM Research Institute, o organizație japoneză de cercetare și consultanță a pieței TIC, a publicat un raport care menționează că, din aprilie 2020 până în martie 2021, livrările interne de smartphone-uri din Japonia au crescut cu 16,9% anual, până la 32,757 milioane de unități.

Știm deja că modelele iPhone 12 lansate de Apple în octombrie și noiembrie 2020 acceptă 5G. Japonia iubește această tehnologie și se estimează că vânzările acestor dispozitive au atins 11,011 milioane de unități în 2020. Aceasta reprezintă o creștere de 40 de ori (3.993%) comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

Și se așteaptă ca această tendință să continue, cu noi expedieri record în acest an și o dublare a numărului de unități 5G. MM General Research a anunțat, de asemenea, că livrările de smartphone-uri 5G până în 2025 se așteaptă să crească la 34,19 milioane de unități. Smartphone-urile 5G vor reprezenta aproape 100% peste 4 ani.

Este probabil ca Apple să crească și mai mult vânzările datorită iPhone 12 și mai ales cu modelul în mov. Apple triumfă în Japonia.

În schimb, conform surselor existente, se știe că în Statele Unite, implementarea 5G continuă. Cu toate acestea, se pare că varianta mai rapidă, mmWave 5G, este încă aproape o caracteristică teoretică. Mai puțin de 1% din utilizatorii SUA sunt conectați la mmWave 5G.

Japonia nu doar că a îmbrățișat tehnologia 5G poate mai bine decât orice altă țară de pe mapamond, dar niponii sunt deschizători de drumuri și în următorul standard: 6G, care va fi de zece ori mai rapid decât 5G.

Cu 5G încă într-o primă fază în care acoperirea este extinsă în diferite orașe și se lansează un număr limitat de telefoane mobile cu această conectivitate, în absența marelui impuls așteptat anul acesta, în Asia se lucrează deja la dezvoltarea următorul mare standard, 6G.

Această lucrare pentru realizarea 6G se face cu perspectiva că va fi de 10 ori mai rapidă decât 5G. Pentru a realiza acest lucru, cercetările sunt efectuate în Japonia, China, Coreea de Sud și Finlanda  dar Japonia este țara în care există cele mai mari investiții în zonă.

Ministerul Afacerilor Interne și Comunicațiilor din Japonia a creat o companie guvernamentală de cercetare cu o investiție de 2.030 milioane de dolari pentru a dezvolta 6G .

Dar, după cum spunem, nu este investigat doar în țara respectivă. În Finlanda există mai multe universități și instituții publice dedicate acestei tehnologii, în Coreea de Sud, LG și Samsung au creat grupuri de lucru, iar în China au anunțat anul trecut că își încep activitatea cu 6G, dar Japonia este de unde au venit cele mai multe informații și progrese în domeniu.