Autonomia smartphone-urilor, tabletelor și a laptopurilor este o problemă care revine adesea în actualitate. Multe produse și echipamente electronice utilizate în viața de zi cu zi pentru performanțele lor sunt totuși de multe ori evitate din cauza slabei lor autonomii.

Apple va putea probabil să remedieze acest neajuns prin dezvoltarea unei pile de combustibil care va putea spori autonomia produselor sale. Este un criteriu care a devenit esențial pentru consumatori și este decisiv în alegerea unui produs.

Acest tip de baterie va permite livrarea unei tensiuni de doi volți și va asigura 7500 de cicluri de încărcare, fiind cu mult peste bateriile disponibile în prezent pe piață, care pot rezista aproximativ 1000 de cicluri de încărcare.

Apple a dezvoltat o tehnologie mai ecologică și care permite o creștere foarte mare a autonomiei produselor electronice. Dezvoltarea unor astfel de surse de alimentare ar putea reduce numărul de baterii active ceea ce va duce la un impact pozitiv asupra mediului, notează zone-numerique.com.

Brevetul de invenție publicat pe site-ul Biroului american de brevete descrie un "sistem de pile de combustibil care livrează energia necesară unui computer portabil".

Pilele de combustibil pot stoca energie fără să fie un surplus de greutate sau de mărime și au marele avantaj de a fi surse curate de energie. Multe aplicații vor putea fi posibile cu acest tip de baterii pentru dispozitivele electronice precum laptopuri, tablete, smartphone-uri, dar și în transporturi, în industria aerospațială și cea militară.AGERPRES